Утре (19 май) „Берое“ приема „Ботев“ (Пловдив) във втори полуфинален двубой от плейофите за 7-10 място на Първа професионална лига. Началният час на срещата е 20:00 часа, която ще бъде ръководена от Драгомир Драганов.

Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов няма да може да разчита на наказания Карлос Охене. Всички останали футболисти са на линия за двубоя.

„Берое“ загуби първата среща с 3:0. Според регламента старозагорци се нуждаят от същия резултат, за да има продължения и евентуално дузпи или по-голяма победа за класиране напред.

Главен арбитър на срещата е Драгомир Драганов, който ще бъде асистиран от Дамян Вълков и Димо Вълчев, а допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Вихрен Манев и Вангел Вангелов. Александър Атанасов е четвърти съдия, а оценка на съдийството ще постави Илонка Джалева. Делегат на БФС е Стоян Велчев

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 33 пъти, а 37 са победите на сметката на „канарчетата“. 24 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 121:149 в полза на „Ботев“. 47 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 25 победи, гостите 9, а равенствата са 13. Двата тима се срещнаха още два пъти по-рано през сезона, когато „Берое“ загуби домакинството си с 3:4, а гостуването с 2:0. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:1 (12 пъти), слеван от 2:1 за „Берое“(8 пъти), 3:0 за „Ботев“ (8 пъти) и 0:0 (8 пъти). До този момент „Берое“ има три победи с по 3 гола и утре се нуждае точно от това.