Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори пред медиите след победата над „Нефтохимик“ с 3:0. Вижте какво каза той:

– Г-н Спасов, коментарът ви за този двубой?

– За всички се видя, че отборът играе с настроение. Този път нямаше такова напрежение в домакински мач, както предните двубои. Играхме освободено. Импровизирахме, играхме с лекота, вкарахме голове, имахме положения. Това е добър показател преди срещите с „Ботев“ (Пловдив). Това е много важно. С момчетата се разбрахме, че не може да изглеждаме лошо и за най-важноте мачове да бъдем във форма. Показахме го с трите гостувания и отборът днес има промяна. Това е много важно.  Да влезем с настрение в мачовете, които предстоят.

– Поздравления за играта и за това, че не влязохте в тънки сметки, каквито мнения имаше преди началото. Това ли бе най-добрият ви мач?

– Най-много ми допадна движението с лекота. Имахме доста ситуации и доста удари. Може би целия полусезон не сме имали толкова удари. Това е много важно с оглед тежките мачове с „Ботев“. Не сме правили никакви сметки, защото „Берое“ е име и не може да прави сметки. Животът е показал, че те невинаги излизат правилни. Ние сме честни към играта. Играем за феновете, за честта и за клуба. Въпреки че знаехме кой може да срещнем не правихме сметки. Така е най-правилно.

– Видяхме няколко млади момчета. Доволни ли сте от тях?

– Те тренират с отбора. Всички показаха, че неслучайно се готвят с нас. така ще бъде занапред. Те влзоха със самочувствие. Това е добър момент да влизат в игра и да дишат от барута. Това трябва да бъде тенденция.

– С оглед ограничения състав можем ли да видим „Берое“ с двама нападатели и в други мачове?

– Има доста голяма разлика. Следващите срещи са други. Те са турнирни и ние ще искаме да продължим напред. Законите са съвсем други. Ще подходим така, че да се постараем да победим. Същото ще направят и в „Ботев“. Това прави срещите непредвидими. Може и така да подходим. За разлика от мача с ЦСКА-София днес отборът изглждаше добре с двама в атака.

– Има ли новини около играчите с изтичащи договори?

– Няма новини. Доста колеги говорим за това. Това е нашият отбор и ще разчитам на всички тях. Може и да дойде момент да се разделим, но е рано.

– Дава ли предимство домакинството във втория мач?

– Не мисля, че ще даде. Отборите се познаваме и сме равностойни. Домакинството във втория мач не трябва да ни прави спокойни. Трябва да играем добре и в двата мача. Те ще са с голямо напрежение. За да продължим напред ще се изискват усилия и майсторство.