Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори на традиционната пресконференция след мач след равенството 1:1 с „Пирин“ (Благоевград). Вижте какво сподели той.

 

„Очакванията бяха за мач без значение, но в хода на мача се видя, че се получи един доста здрав, мъжки мач, с единоборства, с положения, с емоции. Чест прави и на двата отбора, че го изиграха този мач дори за малкото хора, които го посетиха. Доволен съм от играта на моя отбор през второто полувреме. Направихме някои корекции в играта на полувремето. Видяхме, че се получиха независимо, че първите 3-4 минути предимство имаше „Пирин“. След това инициативата беше в нашия отбор, създадохме и изпуснахме добри ситуации. В крайна сметка мисля, че резултатът е справедлив и отговаря на един мъжки мач, който се изигра днес.“ – каза Спасов.

„Въпросът е и на индивидуални качества. Казах и на Вашите колеги, че от няколко мача виждам в отбора едно настроение, което доста дълго време беше изчезнало. Това е настроението да не искат да загубят, да влязат с голямо желание в мачовете, независимо, че не разполагаме с всички футболисти. Тези момчета заслужават уважение за начина по който се борят. Да, наистина играта се получи през второто полувреме, но тя е на базата на колективните действия за своя отбор.“ – допълни той.

„Ако знам кое е изгодно ще практикувам друга професия и ще предвиждам кой с кого ще играе. Ние нямаме претенции – аз мисля, че и „Верея“ и „Ботев“ и „Пирин“ като отбори, които се класират за плейофите заслужено са заели тези места. Ние не можем да избираме – „Верея“, „Ботев“ или с кой ще играем. Ще играем срещу „Нефтохимик“ така, че да спечелим пред нашите привърженици. Искам отборът да има това желание и агресия, която показа в трите мача, които играхме навън. Който и да ни се падне, ще играем така, че да го елиминираме. На никой няма да е приятно да играе срещу нас.“ – обясни треньорът.

„Лига Европа е много далечна цел. Най-близката цел е на мача с „Нефтохимик“ в четвъртък да видим първо кое място ще заемем в групата, кой ще ни е съперник. Предстоят два много важни плейофа. Предстои на 4 юни трети много важен мач. Много сме далеч от тази цел още.“ – заяви Спасов.

„Това, което най-много ми харесва в играта на нашия отбор е тази непримиримост, тази решителност, защото ние играхме с отбори, които се нуждаеха от точки срещу нас. Ние показахме, че независимо, че в Стара Загора загубихме или срещу „Пирин“ не успяхме да стигнем до победата… в тази групова фаза ние показахме една физиономия, която ми харесва от тази гледна точка, че отбора не иска да губи, той реагира. Това нещо не го забелязвах преди, особено през миналата година. Това е най-важно. Там са два мача, в които се търси резултат. Законите и резултатите, по които се провеждат тези два мача са нещо доста по-различно от това, което се играе през последните месеци.“ – допълни той.

„Няма отбор, който да не мисли за селекция. И ние работим, защото иначе няма да има никакво време. Прави го всеки отбор в момента.“ – каза още специалистът.

„Категоричен съм в това нещо, че всичко е насочено да привлечем футболисти, с които града, ръководството и феновете да бъдат спокойни за това, което ние ще изнасяме през следващия сезон, защото доста противоречиво се представихме през миналата година.“ – допълни той.

„Гледам от положителната страна на новата схема – до последно не се знае кой ще е първи и втори в групата, кой ще е на бараж. Това създава интрига. Дори днешния мач показа, че всеки иска да бъде на по-предно класиране. Много малко мачове имаше, които не се изиграха под напрежение. Слабост на регламента е, че отбори с малко точки могат да се спасят, но пък интригата се запазва до края.“ – завърши Спасов.