Днес от 16 часа на спортна база „Берое“ се проведе „Битката за Тракия“ до 17 години, която завърши без победител – 1:1. Възпитаниците на Сидер Димитров стояха по-добре през първата част и в 19-ата минута откриха резултата. Божидар Димитров отне топка на противников състезател в близост до ъгловото флагче, навлезе в наказателното поле и с хубав удар в далечният ъгъл се разписа за 1:0. В началото на втората част гостите от Пловдив взеха инициативата и четири минути след подновяване на играта стигнаха до равенството. Петър Караангелов изведе в наказателното поле Емил Колев, който озовал се на чиста позиция се разписа за 1:1. Десет минути по-късно „канарчетата“ останаха с човек по-малко, след като последният в защитата на „Ботев“ Тодор Петков събори откъсващият се Мануел Иванов и получи заслужен червен картон. До края на срещата състезател на гостите за малко не си отбеляза автогол, но напречната греда бе пръв помощник за вратаря. В следващият кръг на 13 май от 16 часа възпитаниците на Сидер Димитров гостуват на „Левски“.

Вчера в среща от Югоизточната зона на Елитната група до 15 години „Берое“ разби у дома последния в класирането „Поморие“ с 8:1. В следващият кръг момчетата на Тодор Станев гостуват на „Локомотив“ (Пловдив) в дербито на 20-ти кръг.

В среща от 25 кръг при юношите старша възраст „Берое“ загуби с 3:2 при гостуването си на „Ботев“ (Враца). На 14 май от 16 часа на спортна база „Берое“ възпитаниците на Иван Гаджев приемат „Сливен“.