Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори специално за beroe.tv след победата с 1:0 като гост над „Локомотив“ (Горна Оряховица). Вижте какво сподели той.

 

„Когато побеждаваш е добре. Въпреки че вече и на теория се бяхме класирали за баражите, които предстоят, е много важно кое място ще заемем в тази група. Затова победата е много важна. Да, дойде с шанс за нас при завършващия удар, но „Локо“ (Горна Оряховица) вкара два такива гола в Стара Загора с два рикошета. Като качество мача не беше на много високо ниво, но най-хубавото е че с „Нефтохимик“ и днес с Горна Оряховица не дадохме никакви шансове пред нашата врата. От това страдахме в предишните мачове и допускахме доста голове. Продължаваме напред. Следващят кръг имаме много важен мач с „Пирин“, който ще определи кое място ще заемем в групата. Мисля, че момчетата играха добре в дефанзивен план, но продължавам да имам претенции в изграждането и воденето на играта и създаването на положенията. Затова публиката идва на мачовете. Имаме доста кадрови проблеми и мисля, че това, което правим в момента е оптималното.“ – обясни Спасов.

„Следващият мач се завръщат Мартин Райнов, Иво Иванов, а Карачанаков започва тренировки от понеделник. Ще имаме по-голяма вариативност в състава. Мачът с „Пирин“ ще е определящ кое място ще заемем в класирането. Трябва да го изиграем за нашата чест, която бе доста накърнена през цялата година. Трябва да сме готови за баражите и тези мачове ще са генерална репетиция за това, което ни предстои, защото там грешки нямаме право да допускаме и трябва да сме готови точно за този момент. Затова се радвам, че всяка една победа влияе на самочувствието и доброто настроение в отбора и дано това се запази за по-дълго.“ – допълни той.