След конкурса „Мис Берое фенка“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ възстановява още една традиционна своя инициатива, а именно фен турнир по футбол. Събитието ще се проведе за седми път и ще бъде под надслов „101 години Светът е Берое“. Турнирът за Купата на „НФК Берое – Стара Загора“ ще се проведе на 7 май 2017 г. (неделя) от 12 ч.

В турнира могат да участват всички зелено-бели фенове, които сформират отбор от минимум 6 човека. Отборът трябва да заплати такса за участие от 30 лв.

Записването за турнира ще стане по следния начин:
Всеки отбор трябва да предостави тимов лист, който да съдържа – името на отбора , списък от минимум 6 (шест) състезателя (две имена), срещу името на капитана трябва да има телефон за връзка.

Тимовите листи трябва да се предоставят най-късно до 5 май, петък (18:30 часа) във фен магазина на НФК „Берое“ – зад Съда (работно време – от 10.30-14.30; 15.00-18.30, почивен ден неделя). Жребият ще бъде изтеглен на 5 май и ще бъде обявен в beroe.bg

Турнирът ще се проведе при следните правила:
В една футболна среща едновременно на терена могат да участват 6 състезателя (5 полеви и 1 вратар). Могат да бъдат извършвани „хокейни“ смени. Полувремената са 2 по 15 минути, с почивка от 5 минути между двете части. Турнирът ще се състои при директни елиминации. Изпълнението на тъч ще става с крак, при получаване на втори жълт и съответно червен картон от даден играч в една среща, той бива отстранен от мача и отборът ще играе 2 минути с човек по-малко. След изтичането им на мястото на наказания може да влезе друг футболист. Ако в даден отбор се установи нередовен състезател, то отборът му ще загуби служебно с резултат 3:0. Ако даден отбор не се яви до 15 минута на даден мач, противникът му ще спечели служебно с резултат 3:0. При равенство в редовното време се изпълняват по 3 дузпи, а при ново равенство се бие по една дузпа – до грешка.

Победителят в турнира ще бъде награден с Купата на „НФК Берое – Стара Загора”, грамота и две каси бира. Класиралият се на второ място ще получи грамота и една каса бира. Заелият трето място в надпреварата ще получи грамота. Има две специални награди: Приз „Голмайстор на турнира” – играчът с най много голове, който ще получи футболна топка с автографи на футболистите на ПФК „Берое”. Приз „Най-добър вратар” – играчът определен за най-добър вратар, ще получи вратарски ръкавици на Душан Перниш.

За всички зрители и участници ще е подготвена развлекателна програма и музика. Кетърингът на събитието ще бъде на приемливи цени. Организаторите канят всички съпричастни към зелената идея да се включат в надпреварата.

101 години Светът е Берое!