Утре (14 април) „Берое“ приема „Пирин“ (Благоевград) в мач от XXVIII кръг на Първа професионална лига, който се явява втори от плейофната фаза. Двубоят започва в 18:00 ч. и ще бъде ръководен от Николай Йорданов.

Ферарио Спасов няма да може да разчита на Иво Иванов за утрешния мач. Всички останали играчи са на линия за двубоя.

В последния изигран кръг от първенството „Берое“ загуби с 2:3 при домакинството си на „Локомотив“ (Горна Оряховица), а „Пирин“ (Благоевград) се наложи с 2:1 при домакинството си на „Нефтохимик“. Преди изиграването на XXVIII кръг „Берое“ заема 2 позиция в група „Б“ на плейофите с актив от 35 т., а съперникът в утрешния двубой се намира на първо място с 37 т.

Утрешната среща бе поверена на Николай Йорданов от София, който ще разчита на своите първи асистенти Георги Тодоров и Андрей Николов, и двамата от София. В допълнителна помощ на съдийството ще бъдат Петър Доровски  и Вихрен Манев, а Павлин Михайлов ще е четвърти рефер. Делегат на БФС е Пламен Николов от София, а оценка на съдийството ще постави Ичко Лозев от Велико Търново.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Пирин“ 20 пъти, а 13 са победите на сметката на благоевградчани. 13 са двубоите, завършили без победител, а головата разлика е 64:42 в полза на „Берое“. 23 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 16 победи, гостите 1 успех, а равенствата са 6. Двата тима се срещнаха два пъти по-рано през сезона, когато „Берое“ спечели с 1:0 като домакин и завърши 1:1 в Благоевград. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:0 в полза на „Берое“ (8 пъти), слеван от 1:1 (7 пъти) и 0:0 (5 пъти).