Ферарио Спасов говори пред медиите след победата над „Локомотив“ (Пловдив). Вижте какво каза той:

-Г-н Спасов, коментарът ви за този мач?

– Мачът бе драматичен за безпристрастния зрител, но за тези, които бяхме в мача и за нашите привърженици бе доста нервен. Аз приемам този гол като знак от съдбата защото загубихме в тези минути от ЦСКА-София и „Черно море“. Настойчивостта на момчетата в последните минути и добрата комбинация между Мапуку и Делич завърши с трето попадение, с което спечлихме. Въпреки това мачът бе с две лица. С добро и агресивно полувреме без нито едно голово положение за гостите. След ранния гол пре втората част от статично положение настъпи объркване в нашия отбор и допуснахме изравняване. Дори като вкарахме третия гол обаче „Локомотив“ имаше положение в последните секунди и просто много добрата проява на нашия вратар ни спаси. Интересен и динамичен мач, който спечелихме. Вече е ясно класирането. Заемаме осмо място. Цялата ни концентрация се насочва към плейофната фаза. Предстоят ни други предизвикателства. Имахме тежка програма до тук през пролетта. С изключение на „Монтана“, играхме с отбори, които се борят за Лига Европа и имат сериозно присъствие в нашия футбол. Спечелихме 4 мача и загубихме 3. Показахме в някои мачове различна физиономия, но сме на логично място с оглед спечелените точки.

– Вече са ясни съперниците. „Берое“ е в група с „Пирин“, „Нефтохимик“ и „Локомотив“ (Горна Оряховица). Как ще коментирате съперниците и програмата, според която тима започва с две домакинства, следват три гостувания и накрая домакинство?

– За това бе важен мачът днес. За да можем да влезем в тази плейофна фаза с максимален брой точки. Не можем да подценяваме нито един двуубой. Регламентът е такъв, че с наши успешни игри в следващите два мача ще си гарантираме участие в плейофите за Лига Европа. Но да не изпреварваме събитията. Предстои мач с Горна Оряховица, в който ще играем за победа. Важна победа заради точките, с които водим.

– По-специален ли ще е двубоят с „Локомотив“ следващата седмица, заради треньора на гостите, който е бивш наставник на „Берое“?

– Знам, че може да има нещо от част от феновете, но аз нямам нищо към колегите. Аз казах, което имах през пролетта и няма да се връщам назад. Сашо е много добър треньор и аз съм казал грешките, които допуска и мисля, че ме е разбрал правилно. Аз му пожелавам успех, защото така трябва да бъде. Трябва да има колегиалност и аз съм спазвал това доста дълго време. Продължавам да го правя. Нищо специално, освен това, че при евентуална победа ние в доста голяма степен ще решим на кое място ще бъдем.