Мартин Райнов бе отново сред главните действащи лица за успеха на „Берое“ днес над „Локомотив“ (Пловдив) с 3:2, а след срещата той сподели мнението си пред медиите.

– Марто, убедително започнахте двубоя, поведохте в резултата, но какво се промени през втората част, за да допуснете това изравняване?
– Не знам какво се промени, може би малко се поотпуснахме. На полувремето си говорихме и старши треньорът ни каза много ясно, че трябва да излезем и да играем агресивно както през първото полувреме. Не се получи, но най-радващото е, че спечелихме накрая. Има и такива двубои, в които си разделяш по едно полувреме, но съумяваш да вкараш гол и да победиш. Много важен двубой за нас, радвам се, че спечелихме. “Локомотив” са много добър отбор и беше много трудно.

– Труден край за вас, какво реши двубоя в последните минути?
– Това е чисто футболна игрова ситуация. Доста добър пас на Жуниор, хубав завършващ удар на Матеас и… гол!

– В личен план имаше ли специален сантимент към стария ти отбор?
– Изкарах доста добра година там, повечето от момчетата са ми приятели. Представихме се добре, искахме да спечелим. Радваме се, че го направихме. Има известно напрежение при такъв двубой, но трябва да се справяме. Все пак това ни е работата.

Използвани са въпроси и на други медии.