„Берое“ победи с 1:0 „Оборище“ (Панагюрище) в контролна среща. Резултатът бе открит в 15-та минута от Карлос Охене, а попадението остана единствено в срещата.

Ерик Почански проби през почти целия терен в 7-та минута, успя да навлезе в пеналта и стреля по земя, но не затрудни Иван Иванов, който улови без проблем.

В 10-та минута Зехиров центрира отлично в наказателното поле от пряк свободен удар, където Динков засече с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.

Три минути след това Почански овладя в пеналта и стреля, но уарът му бе блокран. Топката попадна у Салмикиви, който стрел от дъгата, но не намери рамката на вратата.

Резултатът бе открит в 15-та минута, когато Салмикиви бе изведен зад гърба на отбраната и намери Карлос Охене, който не сбърка на опразнената от Иванов врата – 1:0

В 26-та минута Зехиров стреля от пряк свободен удар, но токата мина на метър от гредата.

Веднага след това Мапуку се пребори за една топка, която мина зад гърба на отбраната. Салмикиви успя да изпревари стража Иванов и се опита да го прехвърли, но топката излезе в аут.

В 30-та минута Ели Маркес овладя на дъгата на пеналта и стреля по земя, но Михайлов улови без проблем.

Три минути след това Охене пробва удар от малък ъгъл, но топката излезе в аут.

В следващата атака Николай Порнофов напредна и стреля от дъгата на пеналта, но не намери рамката на вратата.

В 38-та минута Охене изведе Зехиров по десния фланг. Той застигна топката и я върна към точката за изпълнение на дузпа, където салмикиви стреля, но над вратата.

Три минути след това беройци организираха много добра атака, завършила с центриране на Кирилов. Бранител на „Оборище“ обаче изчисти в ъглов удар. Зехиров центрира, а Салмикиви засече с крак, но не намери целта.

На полвремето Ферарио Спасов направи две промени. В игра се появиха Георги Божилов и Пламен Тенев, които замениха Радослав Кирилов и Жуниор Мапуку.

В 48-та минута Салмикиви намери Почански в пеналта, но ударът на последния бе блокиран от бранител.

В 60-та минута Салмикиви получи топката в наказателното поле и стреля, но вратарят на гостите изби в ъглов удар. След изпълнението му се стигна до разбъркване, но нямаше сериозна опасност.

Веднага след това беройци организираха бърза атака, при която Салмикиви напредна и изведе Охене. Ганаецът навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но стражът на „Оборище“ успя да се намеси.

В 65-та минута Почански проби и стреля от наказателното поле, но не затрудни вратаря, който успя да улови.

В 74-та минута Карлос Охене бе заменен от Атанас Панов.

В 82-та минута Владимир Айтов стреля от дъгата на пеналта, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Минута след това Борислав Цонев замени Атанас Зехиров.

В 87-та минута Цонев центрира в пеналта от пряк свободен удар, където Тенев засече, но стражът на гостите улови.

В следващата атака Почански изведе Божилов, който центрира, но нахлуващия Салмикиви не успя да засече добре топката и стражът на гостите улови.

 

„Берое“: 1. Михаил Михайлов, 5. Асен Георгиев, 18. Атанас Зехиров, 3. Карлос Охене, 24. Матеас Делич, 15. Георги Динков, 33. Том, 11. Виле Салмикиви, 91. Ерик Почански, 10. Жуниор Мапуку, 9. Радослав Кирилов; старши треньор: Ферарио Спасов

„Оборище“: 12, Иван Иванов, 88. Мартин Сандов, 6. Христо Стамов, 3. Любомир Гуцев, 14. Николай Парнофов, 7. Кирил Личев, 15. Светослав Читаков, 11. Георги Нетов, 8. Свилен Щерев, 28. Ели Маркес, 17. Димитър Алексиев; старши треньор: Емил Велев