След днешната победа над “Монтана” с 0:3 пред камерата на клубната телевизия застана старши треньорът Ферарио Спасов, който разкри своите наблюдения от срещата.

– Г-н Спасов, коментарът Ви за мача?
– Добра победа за нашия отбор, чиста победа, която не дойде лесно. Дойде след едно недобро първо полувреме, което изиграхме – бяхме бавни, незнайно защо стояхме пред нашето наказателно поле, чакахме отбора на “Монтана” сам да се победи. Мисля, че за първи път повишихме тон в съблекалнята на полувремето. Най-вече смените, които влязоха – и Атанас Зехиров, и Виле Салмикиви, и Матеас Делич бяха с много голяма заслуга – заедно с целия отбор – но те допринесоха за една по-агресивна игра. Стигнахме закономерно до ситуации и до голове, но пак казвам, че победата не дойде по лесен начин.

– Каква е цената на този успех – чисто психологически отборът да продължава да побеждава, да трупа точки за класиране?
– Трупаме точки и психологически да сме в добро състояние. Позакъсняхме с това настроение, можеше това цялото настроение да бъде ангажирано към други цели, но сега вече трябва да преценяваме какво по-точно ще се случи в плей-офите – с кой ще играем, с кой ще се класираме, да се подготвим през прекъсването, което имаме. Защото се вижда, че ако ние не играем като отбор и всики да работят за победата на отбора, трудно се получават нещата. Затова основната ни задача ще е запазим това настроение, това темпо, защото се очертават интересни плей-офи.

– Както казахте, предстои пауза – какво ще работите през това време и ще има ли контролна среща?
– Ще има контролна среща. В петък следобед ще играем срещу “Оборище” (Панагюрище). Разпускам отбора за три дни, събираме се във вторник, защото мачът с “Локомотив” (Пловдив) е чак следващата неделя, така че настройката ни и подготвката ни е последният мач от редовния сезон да завършим с победа.