Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори пред медиите след загубата от ЦСКА-София. Вижте какво сподели той:

– Г-н Спасов, мнението ви за този мач?

– Интересен и оспорван двубой. С териториално превъзходство на ЦСКА-София. В някои моменти игрово, както и в ситуациите, които създадоха пред нашата врата. Ние отговорихме с колективен дух и бяхме агресивни. Не се подадохме на напрежението и в един момент, в който установихме преимущество пред вратата на съперника – получихме гол в момент на липса на внимание и концентрация. В момент, когато трудно можехме да реагираме. Двете принудителни смени, които направихме също объркаха замислите ни, за да може да засилим играта в нападение при поява на умора. Аз съм доволен от момчетата заради това, че до края бяхме отбор, който искаше да вземе мача. Имахме идея, но класните играчи на съперника в някои зони им дадоха предимство и те същотърсеха победата и я постигнаха. Честитя им успеха. При всички положения не трябва да отиаме на другия полюс, защото тозиотбор се развива. Имаме доста хора и е въпрос на време нещата да изглеждат по по-стабилен начин и да се опитаме да вземем победи в следващите мачове.

Защо нямаше нито един удар към вратата на ЦСКА-София?

– Имахме ситуации, в които можеше да стане това. Ние започнахме с 6 нови играчи и замисълът ни бе да стигаме до ситуации пред вратата. Когато срещу теб играят футболисти, които също са добре подготвени и рано селектирани се получава превеса. Резултатът бе 0:0 и до края не се знаеше какво ще стане. Имахме положение при ситуацията на Мапуку. Трябваше да изиграем по-добре някои положения.

– Риск ли бе схемата с двама нападатели и съгласен ли сте, че след влизането на Охене нещата в ентъра бяха по-добре?

– Това, че излязохме с двама нападатели показва, че искахме да играем офанзивно. С двама е силна схемата и искахме да задъраме повече топката. И Виле и Мапуку имат тези характеристикаи, но бяха изолирани в играта. Двете промени, които станаха ни нарушиха баланса. Включването на Охене бе вариант. Прценихме, че ако задържме топката в предни позиции ще стигнем до повече шансове. Искахме да притесняваме тяхната защита. И това ще стане. Не може от един и два мача да вадим генерални оценки. Не исакме да бъдем от едната крайност до другата. От единия полюс до другия. Видно бе, че искахме да вземем нещо от този двубой.

– Как да си обясним метаморфозата от мача с „Дунав“ и сега в този?

– Те използваха всяко празно пространство. Имат добри играчи. Показаха го в мачовете, в които играха. Не можеше безотговорно да отваряме пространства, за да използват бързината си и сработността си. Понякога се нагаждаш спрямо играта на съперника. Чакахме своите моменти. Предния мач отбелязахме 4 гола и играхме по идентичен начин. Днес искахме по-голямо острота, не само в последните 15 минути, но това е психика, която не може да се изкорени с 1-2 мача. Важно е, че хората дойдоха и ни подкрепиха. Благодаря им. Аз съм сигурен, че пред нас предстоят добри дни. Трябва ни още малко време и мачове. Ние изгубихме много в първия полусезон. Имам много изненади и всичко може да се получи до плейофите.