Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов изрази задоволство от победата с 4:0 при гостуването на „Дунав“ (Русе). Вижте какво сподели той пред камерата на beroe.tv.

 

„Победата е на момчетата. Победата е на отбора. Няколко пъти съм казвал, че ние помагаме или пречим за това един отбор да играе добре. Когато пък губим трябва да сме отговорни за това, което става. Добра победа, особено през второто полувреме отборът игра много добре. Съвсем заслужено и съвсем закономерно спечели с такъв резултат. Бяхме доста агресивни в нападение, където имахме идеи и създадохме доста положения пред вратата на противника. Не ми хареса една част от първото полувреме в която дадохме инициативата на „Дунав“ след отбелязване на гола. Съвсем нормално е след толкова дълго прекъсване на първенството да не можем да напипаме игровия ритъм, но се радвам че въпреки, че имахме 5 човека нови, които играха за нашия отбор, показахме добър потенциал и победата не подлежи на съмнение.“ – каза Спасов.

„Когато побеждаваме с 4:0 ми дава основание да си мисля, че ще е по-силен „Берое“ с новите попълнения. Като човек, който е дълго време във футбола в никакъв случай този резултат не може да ме подведе. Нито пък да загубим ориентация, защото сме на такова място и с толкова точки, че това не отговаря на амбицията, възможностите и настроенията на всички, които обичат този отбор. Ние имаме да извървим дълъг път. Предстоят ни много тежки мачове с отбори от първата шестица и ако ние спечелим достатъчно точки срещу тях ще видим дали заслужаваме да сме в първата шестица. Засега сме изиграли само един мач.“ – допълни той.