„Берое“ завърши 1:1 срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) в последната си контрола преди подновяване на шампионата. Старозагорци поведоха в 17-та минута с попадение на Антон Карачанаков. Гостите изравниха две минути преди края на мача чрез Амброуз.

В 3-та минуа Райнов изведе Мапуку зад гърба на отбраната, но нападателя бе в положение на засада. Веднага след това Салмикиви центрира, но Банков улови.

Две минути след това Карачанаков стреля от дъгата на пеналта, но Банков успя да спаси.

В 7-та минута Карачанаков центрира остро в наказателното поле, където се получи разбъркване, Иванов продължи за Салмикиви, но Банков се намеси. В следващата атака Кифуети остана сам срещу Перниш, но стражът спаси удара.

В 10-та минута гостите организираха бърза контраатака, при която Кифуети проби по дясното крило, нахлу в пеналта и предостави за Нерди, който стреля от движение, но Иванов изчисти от гол линията.

_dsc5451

Две минути по-късно Мапуку открадна топката и проби през центъра на защитата. Нападателят имаше подкрепата на Цонев и Салмикиви, но реши да стреля от границата на пеналта и бе неточен.

„Берое“ поведе в 17-та минута на мача. Гостите сбъркаха в отбрана и топката попадна в Карачанаков, който намери долния десен ъгъл с удар от дъгата на наказателното поле – 1:0.

Игор Джоман получи жълт картон в 22-та минута на срещата.

Две минути след това Джоман центрира опасно от фаул в наказателното поле на „Берое“, но Асен Георгиев успя да се намеси и предотврати сериозна опасност пред Перниш.

_dsc5400

В 25-та минута след многоходова атака топката попадна в Цонев, той финтира бранител и центрира елегантно в пеналта на гостите. Там Салмикиви намери с едно докосване Динков, но удара на последния не намери очератнията на вратата.

В следващата атака Кифуети центрира остро в наказателното поле, Иванов изби, но топката попадна у Джоман, който стреля от около 24 м, но Перниш се намеси и изби в корнер.

В 28-та минута футболисти на двата тима се спречкаха в средата на терена. Мартин Райнов и Феноуше Нерди получиха жълти картони от рефера.

В 30-та минута Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но не успя да намери рамката на вратата.

В 37-та минута Нерди стреля от ъгъла на голямото наказателно поле, Перниш се намеси, но спред рефера не бе успял да остави топката в очертанията на терена и гостите изпълних корнер. Защитата в зелено обаче се справи.

В следващата ситуация Нерди стреля от дистанция, но бе неточен. Две минути след това топката попадна у Джоман, който бе в наказателното поле, но Георгиев успя да се намеси и предотврати сериозна опасност.

В 42-та минута Карачанков отне в центъра и намери Мапуку в предни позиции. Той центрира опасно е пеналта, но там Кавдански се намеси преди Салмикиви и изчисти.

Кифуети получи жълт картон за груб фаул срещу Райнов.

_dsc5460

В последната минута на първата част Отман центрира остро в наказателното поле. Там Джоман прескочи и топката попадна у Нерди, който стреля, но ударът му срещна гредата и резултатът остана непроменен за първото полувреме.

На полувремето Ферарио Спасов направи четири промени. В игра се появиха Макенджиев, Охене, Делич и Като, които замениха Перниш, Цонев, Салмикиви и Динков. За гостите влязоха Юсеинов и Додлек.

В 50-та минута Карачанаков отне топката и проби през центъра на защитата. Той имаше две възможности да намери свой съотборник, но стреля от границата на пеналата, но Банков бе заел добра позиция и улови.

Милен Желев спря опасна контраатака за домаиините с фаул и получи жълт картон. Веднага след това пенев също бе предупреден официално.

В 62-та минута Охене намери триково Василев, който центрира, но никой не успя да играе с топката.

В 66-та минута Зехиров замени Карачанаков в състава на домакините.

Четири минути след това Иванов изведе чудесно Василев, той нахлу в пеналта, бе фаулиран, но успя да центрира към Мапуку. Нападателят стреля, но удара му бе блокиран.

_dsc5536

В 73-та минута Василев намери с чудесен пас Охене, а той продължи за Мапуку. Нападателят финтира бранител и стреля, но Банков отново бе на мястото си. Малко след това Амброуз получи жълт картон.

В 82-та минута Почански замени Мапуку, а секунди преди това Додлек стреля от дистанция, но много неточно.

Две минути след това Охене стреля, но право в ръцете на Банков.

Гостите изравниха две минути преди края, след като Жан Амбоуз се възползва от грешка в отбраната и прати топката в мрежата с удар от пеналта – 1:1.

В добавеното време Зехиров стреля от дъгата, но над вратата. Амбоуз бе изгонен от игра малко след това за втори жълт картон.

_dsc5353

„Берое“: 12. Душан Перниш, 21. Венцислав Василев, 6. Иво Иванов (к), 5. Асен Георгиев, 28. Веселин Пенев, 7. Мартин Райнов, 15. Георги Динков, 17. Антон Карачанаков, 23. Борислав Цонев, 11. Виле Салмикиви, 10. Жуниор Мапуку; резерви: 22. Благой Макенджиев, 18. Атанас Зехиров, 91. Ерик Почански, 3. Карлос Охене, 4. Кохей Като, 19. Пламен Тенев, 24. Матеас Делич, 13. Денислав Станчев, 20. Руси Чернаков;

„Локомотив“ (Горна Оряховица): 91. Николай Банков, 8. Милен Желев, 5. Мартин Кавдански, 15. Жан Амброуз, 29. Ариан Донгала, 24. Юлис Ндонг, 27. Игор Джоман, 28. Слим Бен Отман, 14. Кифуети, 23. Владислав Узунов, 10. Феноуше Нерди; резерви: 1. Стефано Кунчев, 18. Велизар Попчев, 33. Стефан Цонков, 37. Венцислав Керчев, 93. Георги Малинков, 77. Димитър Стилянов, 31. Бедри Юсеинов, 11. Тимотей Додлек;