Утре (10 февруари) „Берое“ ще изиграе последната си контрола от зимната подготовка за 2017 г. Съперник в нея е съставът на „Локомотив“ (Горна Оряховица), а двубоят ще започне в 14 ч. на Изкуствен терен от комплекс „Берое“.

През седмицата отборът тренира двуразово на своята база под Аязмото. В срещата с „Локомотив“ (Горна Оряховица) участие със сигурност няма вземат контузените Радослав Кирилов и Георги Божилов. До този момент в подготвителния период „Берое“ победи с 1:0 „Нефтохимик“ и завърши 1:1 с „Поморие“ в първите си контроли. Във втората част от подготовката, която се проведе в Кипър тимът победи полския „Висла’ (Плоцк) с 1:0 и украинския „Зирка“ с 3:2. Момчетата на Ферарио Спасов загубиха другите две контроли – с 3:1 от „Лех“ (Познан) и с 2:0 от руския „Уфа“. След завръщането в България „Берое“ победи „Несебър“ с 4:0 след първи попадения на Виле Салмикиви и Антон Карачанаков. По един гол добавиха Карлос Охене и Борислав Цонев.

Първият официален двубой за годината е срещу „Дунав“ (Русе) на 17 февруари в 17:30 ч. при закрити врата. Срещата ще се играе в Разград.