Утре (4 февруари) „Берое“ ще изиграе седмата си контрола от зимната подготовка за 2017 г. Съперник в нея е съставът на „Несебър“, а двубоят ще започне в 13 ч. на Изкуствен терен от комплекс „Берое“. Снощи отборът се завърна от подготвителния лагер в Кипър и днес следобед играчите тренираха в пълен състав, заедно с новите попълнения Асен Георгиев и Виле Салмикиви.

До този момент в подготвителния период „Берое“ победи с 1:0 „Нефтохимик“ и завърши 1:1 с „Поморие“ в първите си контроли. Във втората част от подготовката, която се проведе в Кипър тимът победи полския „Висла’ (Плоцк) с 1:0 и украинския „Зирка“ с 3:2. Момчетата на Ферарио Спасов загубиха другите две контроли – с 3:1 от „Лех“ (Познан) и с 2:0 от руския „Уфа“.

Преди подновяването на шампионата „Берое“ ще играе и с „Локомотив“ (Горна Оряховица). Срещата ще се състои на 10 февруари в Стара Загора. Първият официален двубой за годината е срещу „Дунав“ (Русе) на 17 февруари в 17:30 ч. при закрити врата. Все още не е известен стадионът, на който ще се проведе двубоят.