Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори след двубоя с полския „Лех“ (Познан). Вижте какво сподели той след първата проверка в Кипър:

– Г-н Спасов, играхте доста добре, но в края като че ли и с помощта на съдията изпуснахте победата. Какво се случи?

– Случи се това, което всички видяха на мача. Не е най-важно дали сме загубили с някои съдийски грешки или това, че накрая се появиха футболисти с по-малко мачове в нашия отбор. Важно е, че в по-голямата част от мача отборът се държа много добре игрово. Отбелязхме един гол, който беше минималното от положенията, които имахме пред вратата на противника. Това е важно – че имахме агресивен начин на игра и имахме идеи. Естествено, че когато настъпят промени в хода на мача се нарушава ритъмът, нарушава се  взаимодействието между линиите. На това отдавам късните голове на „Лех“. Не мисля, че те са ни надиграли във времето, когато ние стояхме много добре на терена.

– Мартин Райнов днес дебютира. Доволен ли сте от него?

– Мисля, че за пореден мач се представи много добре. Очаквам целият отбор да играе все по-добре и по-добре. Видяхме хубава игра през по-голямата част от мача. Това за мен е най-важно. Резултатът не толкова.

– Карачанаков е тук и вече се подготвя с отбора. Какво е неговото състояние и ще може ли да играе в следващата контрола?

– Той е водил подготовка с отбора, в който е бил. Не е тренирал само 4-5 дни поради организационни причини. Затова и не искахме да рискуваме днес и да влезе в игра. Той направи една тренировка и сутринта. Като тренира с нас няма да има проблем да се появи в игра още в следващия мач.

– Доволен ли сте от физическото състояние на момчетата до този момент?

–  Разбира се. Движихме се добре. Темпото беше добро. Съвсем нормално, че в края на мача някои футболисти, които изиграха 90 минути да се уморят малко, но това е подготовка. Приятелските мачове са част от подготовката.

В интервюто са използвани въпроси и на sportal.bg