След първата контролна среща на „Берое“ за 2017 г. старши треньорът на тима Ферарио Спасов застана пред медиите. Вижте какво сподели той след двубоя с „Нефтохимик“:

– Г-н Спасов, мнението ви за тази контрола?

– Първо искам да благодаря на „Нефтохимик“, въпреки тежките условия дойдоха и направихме този спаринг. Смятам, че мачът бе полезен и за двата отбора. Получи се едно добро натоварване от физическа гледна точка. Съвсем нормално срещата да не блести с много технически стойности. Беше видно, че двата отбора на този етап от подготовката се движиха добре. Най-хубавото е, че нямаше грубости и лоши влизания. В крайна сметка съм доволен. Това е информация за нас до този момент дали се движим правилно в подготовката.

 През втората част имаше повече разигравания и по-малко положения. Тактическа нагласа ли бе това?

–  Ние продължихме с отбора от първото полувреме и съвсем нормално по някое време да загубим сили. Нямахме много вариативност, но аз искам да отбележа доброто включване на момчетата, които са от школата. След тяхното влизане се поизравни мача откъм желание  и тичане. Стремеж да се покажат в по-добра светлина. Съвсем нормално е като нямаме толкова игрови минути да нямаме и много ситуации, но имахме положения и за втори гол. Но няма от какво да сме недоволни от всички момчета, които взеха участие днес.

– Момчетата от школата ще пътуват ли с вас за лагера в Кипър?

– Да, ще пътуват. Моето желание е да продължат по същия начин, да слушат и да се готвят  както трябва. Мисля, че имат добро футболно бъдеще.

Каква е оценката ви за подготовката до този момент? Изцяло в Стара Загора и в тежки условия…

– Трудни условия, но момчетата проявяват характер. Не сме пропускали тренировки. И да обръщаме внимание на времето и да се оплакваме няма да успокоим никой. Най-важното е, че се готвим по план. Проявяваме добро отношение. Аз не обичам да коментирам подготовката, защото е най-важно когато започнат мачовете. Тогава е показателно дали една подготовка е правилна или не.

– Ще кажете ли няколко думи за новото попълнение Делич?

– Въпреки много големият брой футболисти, които се предложиха ние сме избирателни към тези, които ще дойдат в този отбор. Матеас е сред тях. Един много опитен футболист с добра футболна визитка. Има характер, който бързо ще му позволи да влезе в колектива и аз разчитам много на  него. Не сме приключили със селекцията и продължаваме по същия начин да търсим добри и качествени играчи, които да вдигнат нивото.Не правим селекция на всяка цена и е добре, че имаме еднакво виждане с ръководството по този въпрос. Много е важно всички да работят заедно и по този начин. Младите футболисти, които тренират също ги броя за нови попълнения.