Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори пред медиите преди старта на зимната подготовка. Вижте какво сподели той:

 

– Г-н Спасов, с какво настроение започвате зимната подготовка на „Берое“?

– Съвсем нормално. започваме подготовка за това, което ни предстои. В началото няма да разполагаме с целия състав, който имаме по различни здравословни причини. До 2-3 дни ще се съберем, защото работата, която ни предстои е много сериона. Трябва да направим всичко възможно да подобрим играта във всички аспекти. Трябва да вдигнем нивото през втория полусезон, за да изглеждаме по различен начин от мачовете, които изиграхме през първия полусезон.

– Има ли нови футболисти?

– Няма нови играчи. Взели сме 2-3 момчета от юношите. Ще започнем не толкова окомплектовани, защото Боби Цонев направи артроскопия, Ради Кирилов има здравословен проблем, Венци Василев е заболял от грип. Имаме проблеми в началото. Работихме по селекцията през паузата, но засега нямаме постигнато споразумение с нито един футболист от тези които, които искахме да привлечем, което не означава, че няма да стане, но на този етап нямаме подписан договор. Когато това се случи, вие ще разберете. за мен е важно тези футболисти, с които разполагаме да започнем да се готвим сериозно от първия ден, защото подготовката е един много важен процес за това как ще се представим на мачовете през пролетта.

– Има ли други напуснали играчи?

– Напусналите ги знаете. Към тях се присъедини Александър Василев, който сам поиска да се върне в „Лудогорец“. Няма други, които са напуснали. Като група не сме много за първа тренировка, но има и обективни причини. Има и проблеми с визите на Мапуку и Охене. Пуснал съм Като до 11 януари, защото е от доста далечна дестинация. До няколко дни отборът ще се събере и ще започнем да тренираме както трябва.

– На кои постове обезателно държите да имате по-голяма конкуренция?

– Там, където имахме най-големи проблеми. Вие ги знаете. Нашето желание е да привлечем нови в офанзивен план. не сме се отказали, за да имаме повече решения в нападение. Това ни куцаше и загубихме много точки точно поради тази причина, че не отбелязвахме повече голове. Там са основно услията, но ако трябва да бъдем обективни нещата да намериш футболист, който да отговаря на нашите изисквания е трудно. Не вървят лесно преговорите, но аз мисля, че ще се справим.

– Предвид метеорологичната обстановка и прогнозите, може ли да се окаже грешно решението да останете изцяло в Стара Загора?

– Няма как да проведем  цялата подготовка извън Стара Загора, защото това са условията в цяла България. Те са за всички. Не мисля, че условията ще ни повлияят толкова много на подготовката. Не виждам нищо притеснително. Направили сме добра програма и ще я изпълним както трябва. Притеснения относно това нямаме.

– Ясни ли са всички контроли и има ли промяна?

– Програмата излезе и всичко, което е публикувано ще се спази. Имаме осем контроли и всички ще са в Стара Загора. Добри контролни срещи с отбори от Първа и Втора лига. Програмата е направена добре. важно е момчетата да са здрави и изкарат цялата подготовка, за да влезем в първенството добре и с добро самочувствие.

– Какво си пожелавате за тази 2017 г.?

– Най-вече момчетата да са здрави, защото всички ние работим за това те да бъдат добри и да бъдат отбор. Да излезем от това състояние, в което бяхме изпаднали. Но смея да твърдя, че ние не играехме толкова лошо. Просто имахме проблем с реализирането на голове пред противниковата врата. Пожелавам и на феновете и на цялата старозагорска общественост да ни подкрепят и ще направим всичко възможно „Берое“ да върне това лице, което се харесва на всички.