Утре, 4-ти декември, „Берое“ излиза срещу бургаския „Нефтохимик“ в среща от XVII кръг на Първа професионална лига, като двубоят е насрочен за 15:00 часа и ще бъде ръководен от Стефан Апостолов от Симитли.

От състава на „беройци“ ще липсва Карлос Охене, който ще пропусне срещата поради наказание от натрупани жълти картони.

В миналия кръг на първенството „Берое“ отстъпи с минималното 1:0 на  „Верея“, докато „Нефохимик“ загуби с 0:2 в домаинството си на  „ЦСКА-София“.

Преди изиграването на настоящия XVII кръг на шампионата „Берое“ се намира на 9-а позиция с актив от 18 точки, а „Нефтохимик“ е 13-и, с 6 пункта по-малко.

Утрешната среща бе поверена на Стефан Апостолов от Симитли, който ще разчита на своите първи асистенти Велислав Миленков от Благоевград и Драгомир Милев от София. В допълнителна помощ на съдийството ще бъдат Боян Славков от Пловдив и Мустафа Шефкет от Кърджали, а Йордна Петров от Пловдив е четвърти рефер. Делегат на БФС е Николай Колев от София, а оценка на съдийството ще постави Евгени Георгиев от Пловдив.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Нефтохимик“ 6 пъти, а 8 са победите на сметката на бургазлии. 3 са двубоите, завършили без победител, а головата разлика е 19:20 в полза на „Нефтохимик“. 8 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 5 победи, гостите само един успех, а равенствата са 2. Двата тима се срещнаха по-рано през сезона, когато „Нефтохимик“ победи с 1:0 в Бургас.