Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов не остана доволен от резултата срещу „Славия“. Вижте какво сподели той на пресконференцията след мача.

 

„Пропуснахме победата в края на мача след като водихме в резултата. Получихме гол. Имахме едно чудесно положение точно преди отбелязването на гола на „Славия“ – не можахме да го вкараме. Но в крайна сметка лично мен този равен мач не ми носи никакво спокойствие и никакви положителни емоции. Хубаво е че футболистите играха, мъчиха се целия мач да променят нещата, да имаме контрол над топката и да организираме атаки. Продължаваме в офанзивната част да допускаме доста неточности. Създаваме малко положения, отбелязваме малко голове. Отбор, който има сериозни намерения не може да има само 12 попадения с днешния гол за 15-16 кръга и като махнеш 4 на Мапуку това е изключително нисък коефициент на успеваемост. Ако има резерви ги търсим там. Тренираме, стараем се да вкарваме почти всички офанзивни футболисти, но нещата засега не се получават. Водехме в резултата и трябваше да направим всичко възможно този резултат да изглежда по-сигурен. Един нелеп рикошет донесе точката за „Славия“. В крайна сметка мачът е свършил и започваме да се готвим за градското дерби.“ – каза Спасов.

„Всичко, което е в момента сме го наследили. Официалните мачове за съжаление ми дават информация кой футболист може или не може, отговаря ли на условията, какви пропуски има… Мачовете си вървят и аз констатирам всеки един мач, че ние в офанзивната част по никакъв начин не отговаряме на името на този отбор, както и класирането на този отбор и моето лично мнение е че трябва да има съвсем друг тип футболисти в този отбор. Аз не се различавам от мнението нито на феновете, нито на хората, които са постоянно с нас. Разберете, че нищо не може да се направи в момента. Това са хората. Постоянно ги сменяме по един, друг и по двамата нападаели и търсим повече агресивност в нападение. Нещата не се получават. Дали поради липса на класа или възможности… В крайна сметка няма да оставим нещата по никакъв начин така, но до Нова година ситуацията е такава и не може да се направи нищо.“ – допълни той.