Утре, 27-и ноември, „Берое“ излиза срещу столичния „Славия“ в среща от XV кръг на Първа професионална лига, като двубоят е насрочен за 12:30 часа и ще бъде ръководен от Никола Попов от София.

От състава на „беройци“ ще липсва капитанът Иво Иванов, който ще пропусне срещата поради наказание от натрупани жълти картони.

В миналия кръг на първенството „Берое“ отстъпи с минималното 1:0 на шампиона „Лудогорец“, докато „Славия“ загуби със същия резултат от тима на „ЦСКА-София“.

Преди изиграването на настоящия XV кръг на шампионата „Берое“ се намира на 9-а позиция с актив от 17 точки, а „Славия“ е 12-и, с 4 пункта по-малко.

Утрешната среща бе поверена на Никола Попов от София, който ще разчита на своите първи асистенти Георги Тодоров от София и Пламен Хинков от Ловеч. В допълнителна помощ на съдийството ще бъдат Петър Доровски от София и Радослав Гидженов от Пловдив, а Андрей Николов от София е четвърти рефер. Делегат на БФС е Марин Раковски от София, а оценка на съдийството ще постави Кирил Лозанов, също от столицата.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал на „Славия“ 34 пъти, а 46 са победите на сметката на „белите“. 22 са двубоите, завършили без победител, а головата разлика е 120:177 в полза на „Славия“. 50 са срещите в Стара Загора, където „зелените“ имат 24 победи, „Славия“ имат 14 успеха, а равенствата са 12. Най-честият резултат в двубоите е 2:1 за Берое“ (14 пъти), следван от 2:1 за „Славия“ (11 пъти) и 1:1 (10 пъти).