Вчера в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ бе официалната премиера на документалния филм „Светът е Берое“, посветен на вековния юбилей на старозагорския клуб. Това бе финалната инициатива от тържествата по този повод.

Филмът е съвместна продукция на Община Стара Загора и „Five Star Media Group“, както и със съдействието на ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“, Регионален исторически музей – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора и много строзагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор Момчил Александров. Филмът е с участието на легенди на клуба, деца от ДЮШ и фенове на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора. Продължителността на филма е 62 минути.

Ексклузивната премиера на филма „Светът е Берое“ в интернет ще бъде още тази вечер, когато всички желаещи ще имат възможност да видят продукцията. Първото излъчване ще бъде „на живо“ в официалния профил на „Берое“ във Facebook ТУКВеднага след премиерното дигитално излъчване филмът ще бъде показан и в официалния клубен сайт beroe.bg, както и в популярните мрежи за видеосподеляне.

Следващи излъчвания, както и начините за разпространение на филма „Светът е Берое“ ще бъдат обявени допълнително!