Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори на пресконференцията след мача с „Локомотив“ в Пловдив, завършил при резултат 1:1. Вижте какво сподели той.

 

„За мача мога да кажа, че съм доволен от момчетата и това, което показаха в днешната среща. Независимо, че „Локомотив“ отбеляза първи в мача и създаде положения пред нашата врата, аз мисля, че положенията и агресивната ни игра през първото полувреме можеше да доведе до по-друг развой на мача и наше предимство. Но както и в мача с „Монтана“ ние изпуснахме доста ситуации, които можеше да разиграем по-добре. След като сме завършили 1:1 резултата го приемам като справедлив. Хареса ми поведението на отбора. Имаме някои неща особено в офанзивен план когато имаме числено предимство или когато играем на контраатака да бъдем малко по-комбинативни пред вратата на противника, но това са неща, върху които може да се работи, които могат да се отстранят. Най-важно е че отборът работи добре. Имаха добро игрово поведение през целия мач. Не се огънахме, търсихме постоянно атаката, търсихме ситуациите и мисля, че се получи един доста динамичен и открит мач и от двата отбора.“ – каза Спасов.

„Естествено, че когато има нов треньор е трудно. Едуард Ераносян иска нещо, което ние няма как да знаем от предишните мачове, защото всеки един треньор си има своите виждания и изисквания към отбора. Не бяхме много в час какво се иска от „Локомотив“, но явно повече владение на топката, повече разигравания. Затова стана интересен мач, защото и ние работихме по същия начин. В крайна сметка резултата е справедлив, защото и двата отбора търсиха победата. Просто в този мач не я постигнахме.“ – допълни той.

„Правилно сте видели и втори мач стигам до това заключение. Но не го отдавам толкова на физическата подготовка, защото в края на първенството да правиш физическа подготовка е несериозно. Но самото идване на различни футболисти по различно време показва разлика във физическото състояние на тези, които са дошли. При всички положения ще търсим изравняване на физическата кондиция, но да търсим някакви генерални подготовки в края на първенството и преди двата тежки мача с „Лудогорец“, които ни предстоят няма как. Ние ще направим нашата програма, но имате правилно заключение по въпроса.“ – обясни специалистът на въпрос дали физическата подготовка в отбора не е на ниво.

„Няма да играем контрола по простата причина, че ние веднага влизаме в подготовка за следващия мач. Има да играем на 16-и отложения мач с „Лудогорец“, след това след 3 дни гостуваме в Разград, така че не ми се иска в една контрола да допуснем контузии и да има нежелан ефект. Ще се готвим за тези два мача и няма да има контролна среща.“ – завърши Спасов.