„Берое“ приема на „Монтана“ утре, 28-и октомври, в двубой от XII кръг на Първа професионална лига. Началният час на срещата е 20:00 часа, която ще бъде ръководена от Никола Попов.

Двубоят за „Берое“ със сигурност пропускат контузените Давид Манга и Емил Гъргоров. Всички останали играчи са на линия за срещата. През седмицата Ферарио Спасов бе назначен за старши треньор на „Берое“ и утре ще дебютира начело на тима.

В изминалия XI кръг „Берое“ загуби от „Левски“ в София с 2:0, а „Монтана“ загуби домакинството си  срещу ЦСКА-София също с 2:0. „Монтана“ се намира на последно място в класирането с актив от 5 т., а „Берое“ заема 8 позиция с 13 т.

Главен арбитър на срещата е Никола Попов отСофия, който ще бъде асистиран от Веселин Мишев от София и Георги Тодоров, също от столицата, а допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Волен Чинков и Неделчо Гаджалов. Димитър Стоилов от Кюстендил е четвърти съдия, Николай Лилов от София е делегат на БФС, а оценка на съдийството ще постави Йордан Сталев от Пловдив.

До този момент двата тима са се изправяли в 14 мача помежду си. „Берое“ е спечелил 5 от тях, равенствата са 4, а „Монтана“ също са с 5 победи. Отбелязаните голове са 17-15 в полза на „Берое“. В Стара Загора двата тима имат 7 двубоя, в които домакините са спечелили 3 срещи, гостите 1, а равенствата също са 3. За последно „Берое“ и „Монтана“ играха един срещу друг в XXVIII кръг от миналия шампионат. „Зелените“ спечелиха гостуването с 3:1.