„Берое“ посреща тима на „Ботев“ (Пловдив) утре,16-и октомври, в двубой от X кръг на Първа професионална лига. Началният час на срещата е 17:30 часа, която ще бъде ръководена от Стефан Апостолов  от Симитли.

Със сигурност двубоят за „Берое“ пропускат наказаният Иво Иванов и контузеният Венцислав Василев. Всички останали играчи са на линия за срещата. През седмицата „Берое“ подписа с Борислав Цонев, Жуниор Мапуку и Емил Гъргоров, които получиха своите картотеки и ще бъдат на разположение на треньора Александър Димитров.

В изминалия IX кръг „Берое“ загуби от „Черно море“ (Варна) с 0:1, а „Ботев“ завърши 0:0 в домакинството си на ЦСКА-София. Двата тима са разделени от 1 т. в класирането и са на съседни места – 6-то и 7-мо.

Главен арбитър на срещата е Стефан Апостолов от Симитли, който ще бъде асистиран от Дениз Соколов от София и Велислав Миленков от Благоевград, а допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Владимир Вълков и Неделчо Гаджалов, и двамата от Пловдив. Андрей Николов от столицата е четвърти съдия, Валентин Драгомиров от София е делегат на БФС, а оценка на съдийството ще постави Илонка Джалева от София.