Отборът на „Берое“ ще се включи в тристранен благотворителен турнир в подкрепа на Георги Богданов, който е диагностициран с тежкото заболяване рак на костите. В турнирът ще участват още отборите на „Верея“ (Стара Загора) и „Ботев“ (Гълъбово). Форматът предвижда трите тима да играят по системата „всеки срещу всеки“ по едно полувреме от 45 минути. Благотворителната инициатива ще се проведе на 8 октомври от 15:30 ч. на Спортна база „Берое“. Както е известно следващата седмица има пауза в първенствата заради срещите на националните отбори по футбол на България.

На спортната база преди и по време на турнира ще има специални касички, чрез които всеки желаещ ще може да помогне, според възможностите си.

1928920_10205992906414188_6943038402803564492_n

Георги Богданов е много сърцато, борбено и напористо момче, което като повечето хора с такива качества бързо навлиза в истинския и реален живот. Още от дете той е боец и се забелязва сред другите момчета. Изглежда внушителен, с голяма и стабилна крачка, не пада никога по гръб и да не си му пред очите, ако усеща, че губи. Но предимно голямото сърце го тласка към спорта.

Започва с лека атлетика и още като дете взима първите си трофеи – републикански шампион на 3000 метра. Впоследствие се занимава с футбол, където с отбора на Локомотив 101 (София) печели всичко, което може да бъде спечелено (ученически първенства, шампионати, купи на България, турнири „Котков“ и др.). Mежду другото играе и волейбол в салона на училището. Този спорт също му се отдава и още на първото ученическо първенство веднага е забелязан и привикан да се занимава професионално и то в клуб като „Левски- Сиконко“. Любовта към футбола обаче не му дава мира и предпочита да му се отдаде изцяло. Първи стъпки в мъжкия футбол прави с отбора на „Левски“ (Вършец), а дебют в професионалния футбол записва в отбора на „Миньор“ (Раднево) в „Б“ група, където играе три години редом до изявени имена като Стилиян Попчев и Стоян Желев.

За съжаление, неочаквано го спохожда най-лошото. Георги е диагностициран с рак на костите. Нуждае се от скъпо лечение в чужбина, което не е по силите на семейството му. Той обаче съвсем очаквано за него приема нещата – спокойно и уверено. Пределно мобилизиран е, готов да преодолее и това препятствие, с помощта на своето семейство и своите приятели.

Всички ние се обединяваме и се изправяме пред болестта , която сполетя Георги. Той има нужда подкрепа. Знаем и вярваме , че заедно можем всичко. Както печелим битките заедно на терена – така ще спечелим и тази битка заедно в живота. Защото сме длъжни да го направим, защото само така ще станем по-добри хора и защото няма по-сладка победа, когато всички милеем за нея!

Първата инициатива създадена от неговите приятели е събиране на спортни артикули, които да бъдат продадени на благотворителен търг, за подпомагане на лечението му. Събирането на артикулите тече и в момента, а в най-скоро време ще бъде създаден официален търг в социалните мрежи. До момента има събрани изключително ценни артикули, които ще бъдат обявени през следващата седмица в специалната Фейсбук страница.

Първият артикул, дарен за благотворителния търг за Георги е оригинална фланелка на България с №8 на Христо Стоичков от 1995 година. Фланелката е разписана на гърба лично от Камата. Друг любопитен артикул е фланелка на „Реал“ (Мадрид), носена от Кристиано Роналдо, с автограф.

Може да помогнете на Георги и чрез специалната банкова сметка:

Георги Петров Богданов

IBAN : BG65STSA93000023838222

BIC code / STSABGSF