Старши треньорът на „Берое“ Александър Димитров направи обширен анализ на мача с „Дунав“ на традиционния брифинг след мач. Вижте какво сподели той пред медиите.

 

„Двуостър мач. И двата отбора можеха да се победят и да загубят. И двата отбора търсиха до края победата. Имаше много динамика, единоборства в срещата и не лош футбол. Поздравления и за двата отбора.“ – каза треньорът.

„Те имат изграден и усъвършенстван стил на игра. Контраатакуваха добре. Страшно ни затрудниха и прехода ни беше по-бавен. Като загубим топката бяхме дали като задача да атакуваме там където сме загубили топката, за да можем да я отнемем и да спрем контраатаките. До някъде успяхме, до някъде – не, видя се. Трябва да ви кажа, че много от офанзивните ни футболисти не са готови още. Първото полувреме Зехиров и Маркитос, които ги смених в 55-ата минута не са функционално все още готови. Един-двама като не са готови няма как да се получи срещу добър отбор. Знаете, че Давид Манга късно се включи, Кирилов влезе след операция. Това са все обективни причини. Ще влязат във форма и ще заиграем много по-добре и ще бъдем много по-остри в атака. Това е хубавото, че имаме основа, която изграждаме. Мисля, че самото изграждане на атаката се получава. Лиспва последния пас, завършващия удар все още.“ – обясни специалистът.

„Охене си дойде днес и предполагам, че до края на седмицата ще бъде на разположение. Но и той не е функционално готов. Него трябва да го подготвим. Боби Цонев смятам, че ще направим всичко възможно и го правим, за да се разберем с отбора на „Левски“, които са си в правото, но ние коментираме най-колегиално нещата. Важното е и „Левски“ да са доволни, но и ние да сме доволни. Най-важно е да не се спира обаче развитието на един младежки национал.“ – сподели Димитров.

„Ние бяхме анализирали тази игра и тази агресивност на отбора на „Дунав“. Играчите бяха предупредени, че точно по този начин ще играят те. Ние бяхме изкарали и клипове с една доста агресивна игра на противника… Бяха предупредени за това нещо.“ – категоричен бе той.

„Колкото до съдията, мисля, че в четвъртък излиза. Аз го разбирам преди мача чак, повярвайте ми. Мога да го приема като градивна критика, че трябва да се информирам по-рано за това кой пуска по-твърда игра, за което благодаря, но гледам да се абстрахирам от съдийството. Трябва да се види кой съдия пуска по-твърда игра, но гледаме да не се занимаваме с темата съдийство по никакъв начин.“ – обясни треньорът.

„Съперникът е на второ място в момента във Втора лига. Трябва да възстановим играчите и да влезем със самочувствие и увереност и да отстраним този противник. В началото казах, че ние променяме доста неща в отбора стратегически като водене на играта. Особено във фаза атака. За това ще трябва време. Ние може да побеждаваме, но тези победи няма да са плод на една твърда основа. Може да започнем да губим и ако играем добре да се изграждаме. Слава Богу за сега победите са много повече. Благодаря на Господ и играчите. Това е първи хикс. Ние сме в един етап на развитие и ще се повторя. Изграждаме добре атаките. Не ритаме напред, като този стил, който „Дунав“ практикува, който добър или лош е печеливш за тях и върви добре. Но този стил ние искахме да го променим и феновете искаха да се промени, доколкото знам. Затова започнахме да изграждаме добре атаките, но стигаме до едно положение, където трябва да се даде последния пас. Ако Неманя даде последния пас, Ради Кирилов излиза сам срещу вратаря, например… Тези неща трябва, искаме да ги имаме и работим. 80% от тренировъчната дейност е насочена върху последното подаване и завършващия удар. Работим в тази насока.“ – допълни той.

„Това да спреш контраатака с тактическо нарушение донесе успех на „Дунав“. Това е един елемент от играта и аз повече одобрявам и повече се стараем да отнемем топката и да атакуваме съперника веднага след като сме я загубили, но това е тактически елемент, в който в крайна сметка ако не можеш да отнемеш е по-добре да направиш тактическо нарушение отколкото да те хванат разграден, да има ситуации и да се стигне до дузпа, както се случи. Имаха ситуации и това е елемент, който може още повече да изискваме от нашите състезатели.“ – завърши Димитров.