Днес „Берое“ подписа договор с испанския халф Маркос Гарсия Барено – Маркитос, който се присъединява със свободен трансфер. Полузащитникът пристигна в Стара Загора преди седмица и премина през пробен период. Маркитос игра в контролната среща със „Созопол“ през уикенда. За последно той е играл в полския „Гурник“ (Лечна).

Маркитос е роден на 21 март 1987 г. в испанския град Сан Антони. Играе като полузащитник.

Халфът е юноша на испанския „Виляреал“, където започва и кариерата му. Първите му мачове са за втория отбор на клуба през сезон 2005/06 г., когато той изиграва 38 мача и реализира 6 попадения. В следващата година той играе за първия тим на „жълтата подводница“ и играе в 29 мача на тима. В тях той бележи 3 гола.

В следващите два сезона той играе под наем в „Рекреативо“ (19 мача/1 гол) и „Реал“ (Сосиедад) – 38 мача/4 гола. През сезон 2009/10 г. Маркитос преминава в редиците на „Валядолид“ и изиграва 38 мача, в които бележи 3 гола. Следват отново две години под наем – във „Виляреал Б“ (38 мача/2 гола) и „Херес“ (30 мача/4 гола).

През 2013/14 г. той става играч на „Понферадина“ и играе в 28 мача на тима. В тях реализира 2 гола. В следващия сезон защитава цветовете на „Сабадел“, където участва в 27 мача и бележи 1 попадение.

В началото на миналия сезон 2015/16 г. Маркитос заминава за Полша, където играе и последно. През есента е играч на „Миедж“ (Легница), където играе 10 мача с 1 гол, а през пролетта е играч на „Гурник“ (Лечна), където записва 6 мача.

Маркитос има записани двубои за юношеските и младежките формации на испанския национален отбор.