Старши треньорът на „Берое“ Александър Димитров сподели мнението си за мача с „Пирин“ на традиционната пресконференция. Вижте анализът му.

 

Димитров обобщи мача така: „Труден мач за нас и психологически, и с оглед на проблемите, които имахме през седмицата. Имахме 4-5 играчи с един много тежък вирус – Божилов, Венци Василев, Милисавлевич, Мишо Михайлов, Васко Панайотов в часовете преди мача също. Имахме си нашите кадрови проблеми. Знаете, че Ради Кирилов още не е възстановен след операцията. Като прибавим и Наско Зехиров проблемите бяха доста сериозни. С оглед на загубата, която претърпяхме предишния кръг трябваше да спечелим мача на всяка цена. Поздравявам играчите, че го спечелиха. Продукцията не беше тази, която искахме. Работим в тази насока. Аз искам да бъдем много по-агресивни във фаза атака, в последната част от атаката, с много повече ситуации пред гола, но сме в процес на изграждане на този отбор. Още първия етап със селекцията не е завършил. Да не се повтаряме от предишни дискусии с вас и пресконференции това е положението в момента. Ние ще продължаваме да работим и да усъвършенстваме тези елементи, които ни липсваха в играта.“

„Очаквах затворена игра. И от други отбори очаквах с които играхме, както и от други отбори, с които ни предстоят мачове очаквам такова поведение от противниците. Още от първия ден в който сме тук… Затова работим повече в офанзивен план без да забравяме и фаза защита. Но като процент тренировъчни занимания, повечето са концентрирани на фаза атака.“ – обясни специалистът.

„Кондиционното състояние на Манга не е добро. Тепърва ще започнем да го подготвяме. Ясно е че такъв футболист няма как да дойде тук в добро състояние. Мисля, че сте запознати с визитката му, тя е много добра. Класен футболист, но не е подготвен. Аз мисля, че ще му трябват минимум 4-5 седмици, за да влезе в добра кондиционна форма. Ние ще позабързаме малко неговата подготовка. Но реално нещата са такива. Имахме нужда от такъв състезател, радвам се че всичко е наред и сега трябва търпение, за да го видите на терена.“ – сподели Димитров.

„Когато се изгражда един нов отбор един трансферен прозорец не е достатъчен за селекция, да кажем, че периодът, в който се окомплектова отборът е в един трансферен прозорец. Напротив, тепърва ще се опознаваме. Тепърва виждам някои психологически проблеми и други проблеми в някои състезатели. Селекцията в поне два трансферни прозореца може да се завърши и след това да се пипа съвсем леко там където е необходимо. Така поне съм чел по книгите и съм гледал там където е необходимо и съм разговарял с треньорите, които са споделяли с мен по този въпрос.“ – каза треньорът.

„Търсим играчи. Всичко бихме взели, което би повишило класата на отбора, но не и на всяка цена. Отборът е добър, играчите са добри. Някои от вас идват на тренировки и гледат, но е голямо удоволствие да се работи с тези играчи. Изключително дисциплинирани, мотивирани и с настроение. Големи професионалисти са и им благодаря за това. Така че не на всяка цена търсим да взимаме играчи, но трябват още 1-2 попълнения.“ – обяси той.

„В събота ще изиграем една контролна среща, за да може тези състезатели, които имат по-малко игрови минути да играят цял мач, за да ги държим в кондиция и игрова форма. Виждате, че всеки един е нужен. Помните от кога Алекс Колев не игра, днес се включи сполучливо. Педро Маркеш влезе като нов човек. Ние трябва да ги държим тези играчи в игрова форма. Имаме 4-ма национални състезатли – двама в „А“ националния и двама в младежкия национален отбор. Пожелавам им да се представят успешно. Пожелавам успехи в националните отбори в предстоящите мачове.“ – завърши Димитров.