Халфът Васил Панайотов бе любезен да даде обширно интервю пред медиите след победата на „Берое“ над „Верея“ с 1:0. Вижте какво сподели той за мача.

 

– Коментарът ти за мача, отстрани се видя, че не беше лесна победата?
– Определено не беше лесна. Нито една победа не е лесна. Ние даваме всичко от себе си, за да се получава. Предстои доста работа за нашия отбор, наистина е млад. Най-важното днес е че спечелихме трите точки пред нашата публика. Втори мач, шест точки, но и днешния мач се видя, че има още какво да работим. От утре мислим за следващия мач и как да махаме грешките и нашият отбор да става все по-добър и да печели повече точки.

– През първото полувреме като че ли бяхте по-затворени и не предприемахте толкова рискове. Нямаше толкова и положения пред противниковата игра. През второто като че ли играхте по-добре. На какво отдаваш това и може ли и времето да изиграло роля?
– Времето е и за двата отбора. Не можем да го отдаваме на времето. Може би така се е получило през първото полувреме, но ние излизаме да играем и да побеждаваме. Играем както треньора каже, но може би не сме изпълнили на 100% това, което той е искал първото полувреме. Ние трябваше да излезем и да играем футбол. Важното е че през второто полувреме пооправихме нещата и спечелихме трите точки.

– Във втори мач, този път като домакини, срещу вас излиза отбор, който бе по-затворен и се отбраняваше предимно. Вие контролирахте играта през повечето време. Срещате ли трудности? Като че ли „Славия“ игра по-открито?
– Всеки един мач ще срещаме трудности, но ние тренираме да ги премахваме тези трудности. Обичаме да контролираме играта и топката. Ако бяхме увеличили повече темпото през първото полувреме може би нещата щяха да стоят по-добре. Второто полувреме увеличихме темпото, държахме топката и се получиха нещата и затова спечелихме.

– Какъв очакваш да е мача с „Нефтохимик“ следващата седмица?
– Победа за нас. Ние отиваме да се готвим за мача. Ще изпълним указанията на треньора на 100% и мисля, че ще спечелим. Ние винаги играем за победа. Важното е че имаме и 6 точки вече, имаме и малко самочувствие. През седмицата ще работим здраво за този мач и отиваме за победа.

– Във втори мач игра с маска. Кога да очакваме да я свалиш?
– Искам още днес, но до края на август мисля, че ще играя с маска.

Използвани са въпроси и на други медии.