Старши треньорът на „Берое“ Александър Димитров говори пред медиите на традиционната пресконференция след мач. Представяме ви изказването му след победата над „Верея“ с 1:0.

 

„Крайно и адекватно мнение не мога да дам сега. Трябва да изгледам мача. Щеше ми се да стане по-динамично дерби с малко по-висока класа. Поздравявам нашите футболисти с победата. Важни са трите точки, но и изграждането на отбора е важно. Поздравявам отборът на „Верея“, който беше един достоен съперник за нас. Получи се миролюбиво дерби. Не бяхме свидетели на някакви ексцесии. Поздравявам и публиката на Стара Загора, която си подкрепи дербито и нямаше освирквания към единия или другия отбор. Обстановката беше добра. И двата отбора се намираме в началото на изграждането си. Пътят ни е дълъг, дано хората ни изтърпят и следващите дербита да са по-добри, по-динамични и по-класни.“ – каза треньорът.

„Горе-долу играха по същия начин и с ЦСКА, така че това го очаквахме. Това, че държим топката не е критерий и компонент, който влияе на крайния резултат. Разбира се ситуациите пред гола, влизането в противниковото наказателно поле са критериите. Спечелените единоборства… Търсим си ситуациите. Това, че сме владели топката е така, за да търсим ситуациите да създадем положения. Не е единствения компонент от футболната игра, по който ще работим.“ – допълни той.

„В световен мащаб се въртят трима-четирима топнападатели, които взимат огромни нереални за мен пари. Всичко друго е компромисни варианти. Можем да търсим футболисти във всяка една линия, които да повишат нивото на отбора. Ако дойде Ибрахимович и се съгласи на нашите условия няма да го върнем.“ – завърши Димитров.