Кохей Като бе определен за играч на мача от зрителите на Diema Sport 2, телевизията, която излъчва двубоя „Славия“ – „Берое“. След срещата той говори в прякото предаване на медиата. Вижте какво сподели той.

– Кохей, поздравления за наградата за играч на мача?
– Благодаря за наградата. Не очаквах, че аз ще съм играч на мача, защото и моите играчи играха силно. Доволен съм от това, но шампанското не е само за мен, а за целия отбор.

– Защо не си доволен от своята игра? Игра прекрасно. Може би с изключение на ситуацията при която не успя да реализираш?
– Да, направих много голяма грешка. Исках да отбележа. Направих още няколко грешки. Не играх перфектно, но знам, че все още ми е трудно.

– Веднъж каза, че ако ти и твоите съотборници слушате отбора „Берое“ ще прогресира и ще се развива във всеки един мач. Така ли е?
– Да, определено е така.

– Как се чувстваш в България. Далеч си от родината си?
– Харесва ми – клуба, феновете, града, моите съотборници, треньора. Всичко ми харесва. Всички са много любезни с мен. Не чувствам стрес. Чувствам се добре и искам да играя и в следващия мач.

– Коя е любимата ти позиция? Днес игра малко по-напред…
– Мога да играя на всяка една позиция, на която треньора иска. Само не и вратар. Но обикновено съм дефанзивен полузащитник, но обичам да имам и по-офанзивни функции.

– Днес игра доста добре точно като офанзивен халф…
– Аз не мисля така. Мога да подобря представянето си. Ще гледам мача и представянето си. Ще видя какво е било добре и какво лошо. Ще тренирам цяла седмица и трябва да поправя всичко където съм сбъркал в следващия мач.

– Научи ли някои български думи и можеш ли да споделиш някои от тях?
– Мерси, дясно, ляво, назад, напред…

– Следващият път като получиш наградата за играч на мача интервюто ще е на български, надявам се?
– Да, дано.