Старши треньорът на „Берое“ Александър Димитров анализира победата над „Славия“ на традиционната пресконференция след мач. Вижте подробното му изявление след двубоя.

 

„Хареса ми мача. Най-много ми хареса, че победихме, но като цяло играта беше добра. Поздравявам играчите. Благодаря на публиката, която ни накара в София да сме домакин. Поздравявам отбора на „Славия“, който показа, че е достоен съперник. Те също имаха своята възможност в края и ако тогава нямахме късмет можеше да не сме толкова радостни сега. Радвам се, че имахме късмет при положението на Васев и тръгваме с победа в шампионата.“ – каза Димитров.

„Беше важно да се върнем в мача и да победим. Дори и в началото и с течение на мача, вярвах, че това ще стане. Така сме се подготвяли и през цялата седмица. Помогна ни и това, че по-бързо влезе този гол, а не излязохме от първото полувреме с негативен резултат.“ – допълни той.

„Играчите много се стараят в месец, месец и нещо, който работим. Те притежават висок футболен интелект и днес в голяма част от мача видях неща, които искам да виждам и които да усъвършенстваме. Разбира се, че не сме се изградили изцяло. Разбира се, че имаме много работа. Един цикъл не е в рамките на 3 месеца, 6 месеца, има такива и по 3-4 години. Дано така вървят нещата, че да извървим един успешен цикъл и да стигнем там където аз искам и където съм сигурен, че привържениците на „Берое“ искат да сме. Но е рано да се правят излишни изхвърляния. Искам да сме здраво стъпили на земята. Да си анализираме грешките и представянето си реално. Моята цел е в „Берое“ да сме си реалисти, да не хвърчим във въздуха при всяка победа и да не униваме и сриваме в земята всички при всяка загуба. Малко ми се иска да променим манталитета и да сме по-стабилни психически.“ – обясни специалистът.

„Само времето ще покаже дали новото поколение треньори ще се справим по-добре. В европейски мащаб много млади специалисти на около 40 години влязоха. Има примери, колкото искаш. Но все пак в живота и във футбола има можещи и неможещи, а не млади и стари. Тази тенденция нас ни радва и бихме искали, а и аз от името на гилдията на младите треньори, за която казахте, да призова и фенове и ръководства в българския футбол да ни дадат шанс. Имаме нужда от тяхната подкрепа и време за работа. Ние всички искаме да победим манталитета, да променим нашето поведение и стил на работа. Познавам всички. Заедно караме курса за Про лиценз. Знам, че всички въвеждат нови методи на работа.“ – каза още треньорът на „Берое“.

„На всяка цена няма как да стане нищо. Много рано е да се говори за европейски клубни турнири. Ако влезем, искаме да влезем наистина готови и много силни, а не да разчитаме само на шанс и на късмет. Искаме да оставим трайна следа когато влезем. Този отбор е в много ранен етап, за да мислим за финала на първенството. След първия мач няма как да отидем на финала на първенството. Процеса на изграждане е много дълъг. Мислим за следващия съперник – „Верея“.“ – категоричен бе той.

„В края на мача можеше да се стигне до равенство. След втория гол ние дадохме инициативата. При изгонването на техния състезател и когато те останаха с 10 човека можеше да наложим по-голям игрови натиск на противника, но засега е това.“ – завърши Димитров.