Вратарят Благой Макенджиев отново бе любезен да застане пред камерата на beroe.tv и да сподели своите впечатления след отпадането от ХИК (Хелзинки) след 1:0 на стадион „Сонера“. Вижте мнението му.

 

– Как видя днешния мач?
– Добра игра от наша страна. Трябва да сме доволни от нашето представяне и днес и в Стара Загора. Отново използваха наша грешка и ни отстраниха. Не знам. Липса на късмет и липса на реализация. Ще анализираме и ще коментираме и се надяваме в следващите мачове да поправих грешките и да не се получават такива, за да можем да печелим повече точки.

– Като че ли за втора поредна година „Берое“ отпада нещастно. Ти мислиш ли така?
– Да, сега говорих и в съблекалнята. Ако ни бяха били два пъти по 3:0 нямаше да ме е яд толкова. Докато ние изпуснахме доста положения, не ги реализирахме и ни отстраниха. Това е болезнено, поне за мен.

– На какво отдаваш това, че допуснахте грешки точно при статични положения, както и в първия мач?
– Не знам на какво. Според мен имаше липса на концентрация. Имаха малко по-ръстови футболисти от нас. Може би и добре са ни разузнали. Треньорите ще кажат на какво се дължи това нещо. Надявам се да ги няма грешките в следващите мачове.

– Все пак тези мачове помагат на „Берое“ да израства и дават повече самочувствие…
– Със сигурност. Днес само липсваше гола. Щеше да ни е много по-лесно. Щеше да помогне и за самочувствието. Има доста млади момчета, които играят за първи път в Европа. Няма да им излишно това самочувствие за българското първенство.

Използвани са въпроси и на gong.bg.