Преди излитането на „Берое“ за Хелзинки пред медиите говориха треньорът Александър Димитров, капитанът Иво Иванов, вратарят Благой Макенджиев и крилото Радослав Кирилов. Вижте какво споделиха те и какви са очакванията им от гостуването на ХИК.

„Финландците са с предимство с оглед на резултата. Не отиваме като обречени. Отиваме да се надиграваме. Надявам се да постигнем добър резултат и да се приберем с удовлетворение от добре свършената работа.“ – каза треньорът Александър Димитров.

„Феновете са ни подкрепяли винаги. Разчитаме на тях. Те са 12-ия играч. Помогнаха ни много в Баня Лука. Усещахме тяхната подкрепа и в първия мач с ХИК. Винаги е хубаво когато феновете са зад отбора и подкрепят отбора.“ – допълни той.

„Не мога да определя шансовете в цифри. Мога да кажа, че резултата е 1:1. И там при 2:2 се класиране. При 0:1 – също. Това са цифрите.“ – усмихна се Димитров.

„Това което видях първия мач особено второто полувреме и на мен и на привържениците ни хареса много. Което искам да видя е да не допуснем гол и да вкараме един повече от противника. Разбира се, имахме някои слабости в баланса в двете фази. Работим в тази посока. Не се постига лесно синхрона и взаимодействието между играчите, но времето е пред нас.“ – каза още футболистът.

„Нямаме какво да губим. Може би в това е силата. Силата е в младостта и скоростта ни.“ – допълни той.

„Не отиваме да мислим за отпадане. Не мисля да отпадаме, така че не мога да отговоря на този въпрос.“ – обясни Димитров.

„Може и да има някои промени. Може и да няма. Съставът ми е ясен на 99%, но сега не искам да го казвам. Ще има малки промени, малки изненади, защото трябва да подходим по различен начин към този първи мач, защото задължително трябва да отбележим гол и в това се стараем.“ – завърши треньорът.

Капитанът Иво Иванов също сподели мнението си за мача.

„Очакваме тежък мач. Ако се раздадем на 100%, имаме своите шансове да отстраним отбора на ХИК.“ – каза Иванов.

„Първия мач играхме доста добре, изпуснахме доста положения. Те с едно положение ни вкараха гол. Трябва да намалим грешките, да се възползваме от техните грешки и да отбележим един гол повече от тях.“ – допълни той.

„Тренирахме на изкуствен терен 2-3 дни. Усетихме как върви топката. Ние сме професионалисти и трябва да се нагаждаме на всеки терен. Със 100% раздаване имаме своите шансове.“ – сподели капитанът.

„Феновете винаги ни подкрепят. Не само в този мач. Всеки мач са зад нас. Винаги са многобройни. Радвам се за това и целия отбор отбор е щастлив, че има такава публика.“ – завърши той.

Пред медиите говори и крилото Радослав Кирилов: „Дано защитим и България. Все пак са европейски турнири. Дано нещата се получат и се поздравим с успех.“

„Познавах треньора от националния отбор. Знам много добре какво иска от мен. Старая се да го правя максимално добре. Надявам се нещата ще се получат и занапред.“ – сподели той.

„Със сигурност те познават добре терена си. Свикнали са повече от нас да играят постоянно там домакинските си мачове. Не мисля, че е от такова значение. Ние тези дни тренирахме на изкуствен терен. Дано не е такъв проблем.“ – каза още Кирилов.

„Благодаря на феновете за подкрепата. Надявам се и на мача да са така активни и се след мача да празнуваме заедно.“ – обяви той.

Вратарят Благой Макенджиев също бе любезен да сподели очакванията си за мача: „Важното е да ги отстаним. Дали ще е на дузпи или в редовното време, за нас най-важното е да ги отстраним. Без значение с какъв резултат.“

„Не мисля, че ни изненадоха с нещо. Ние допуснахме една грешка за цял мач и те се възползваха от нея. Бяхме ги разузнали доста добре и в 99% от случаите успяхме да предотвратим всички техни възможности. Една нелепа наша грешка коства един гол. Мисля, че ги надиграхме тотално в първия мач.“ – обясни той.

„Ние трябва да играем всеки мач за победа, без значение къде и с кого играем. Трябва пак по същия начин да играем агресивно, за да отбележим задължителния гол, който ни трябва минимум за продължения. За да имаме шанс да ги отстраним трябва да отбележим гол. Според мен ще има доста промени.“ – сподели Макенджиев.

„Не правя кой знае каква разлика с техните футболисти. Виждам, че в първия мач не ни превъзхождат с нищо. В първия мач Тайе Тайво, който е играл в много по-големи отбори от нас не видях да е с нещо по-добре от всеки един български бек. Не виждам с какво ни превъзхождат. Подхождаме по един и същ начин към всеки футболист. Дали ще е от Висшата лига или българското първенство няма значение.“ – допълни вратарят.

„Шансовете са равни, 50 на 50. Ако покажем нашата игра, агресивност и концентрация в атака ще ги отстраим.“ – завърши той.