Радослав Кирилов записа официален дебют с фланелката на „Берое“ при равенството 1:1 с ХИК. Ето как видя сблъсъка с финландския тим крилото в интервю пред клубната телевизия.

 

– Впечатленията ти от двубоя?
– Мисля, че направихме доста мъжки мач, изиграхме го добре. Имахме положения дори да победим, неуспяхме, но имаме шанс след седмица да излезем във втория мач и да се поздравим с успех.

– Пълна доминация през всичките 90 минути. Какво не ви достигна да направите обрат?
– Допуснахме един малко глупав гол. Те го изиграха добре, ние не се подсигурихме, но се случват такива неща във футбола. След това имахме нашите положения, изпуснахме ги. Това трябва да подобрим, трябва да си вкараме положенията в реванша.

– Този гол, който те вкараха до колко променя плановете ви за реванша? Една от целите бе да не допускате такъв…
– Пак казвам, случват се такива неща, допуснахме гол. Трябва да отидем с нагласата, че задължително трябва да отбележим гол, иначе няма как да продължим. Трябва да излезем без страх и мисля, че нещата ще се получат.

– Как се чувстваш в отбора, дебютира днес?
– Мисля, че направих един добър мач. Все още влизам във форма, даже накрая ми се схванаха краката. Нормално за първи мач. Да не забравяме, че те играят шампионат и са доста по-добре подготвени физически. Това им е предимство, но мисля, че имаме нашите шансове.

– Лесно ли реши да се върнеш в България, все пак доста време игра в Италия?
– Аз съм тук преотстъпен, имам договор с „Киево“. Ще играя тук 1 година, а след това ще видим какво ще стане.

Използвани са въпроси и на други медии.