Японецът Кохей Като дебютира доста успешно в първия си мач със зелената фланелка при равенството 1:1 срещу ХИК (Хелзинки). След мача той застана пред микрофона на beroe.tv и бе любезен да говори за срещата и първите си дни в България. Вижте какво мисли един от новите любимци на старозагорската публика.

 

– Кохей, твоите първи впечатления след първия ти мач с екипа на „Берое“?
– Беше много добра атмосфера. Имаше доста хора на стадиона, които ни подкрепяха. Доволен съм. Резултатът не ме радва. Имахме шансове и трябваше да отбележим. Все пак има и втори мач и ще видим какво ще стане. Надявам се да спечелим там и да продължим.

– Колко големи са шансовете на „Берое“ преди следващия мач?
– Надявам се да имаме добри шансове. 1:1 не е толкова лош резултат, но не е и добър. Надявам се да успеем да победим във Финландия.

– Времето тук като че ли беше предимство за вас, но сега ще играете в Хелзинки където температурите са с 10-15 градуса по-ниски. Как ще повлияе тази разлика в температурите?
– За нас е по-добре. Свикнахме на горещината тук с 30-40 градуса. Там е по-хладно – 26-27 градуса и ще се чувстваме по-комфортно.

– Първия японец в „Берое“ си и втория в българското първенство. Как се чувстваш в Стара Загора?
– Харесва ми. Хубава е атмосферата. Феновете ни подкрепят и аз ще дам най-доброто от себе си за отбора.

– Колко голяма е културната разлика между България и Япония?
– Много неща са различни. В Япония хората не са толкова отворени. Ние постепенно развиваме отношенията помежду си с нови хора. Тук всички бяха много приветливи и отворени спрямо мен. Затова се чувствам много комфортно в този отбор и ми харесва.

– Какво знаеш за българския футбол и българските клубове?
– Имаше японски играч в България преди време в „Славия“. Аз го познавам. Не съм гледал български футбол обаче. Единственото, което съм виждал са мачовете на нашия национален отбор с България. Но не мога да говоря много за нивото.

Използвани са въпроси и на други медии.