Днес в Нион бе теглен жребият за трети квалификационен кръг на Лига Европа. В него „Берое“ ще се изправи срещу шведския „ИФК Гьотеборг“  или полския „Пяст“ (Гливице), ако отстрани финландския ХИК във втори квалификационен кръг. Евентуалните срещи ще бъдат на 28 юли и 4 август. Евентуално тимът на „Берое“ ще бъде гост в първия двубой.

В първите срещи от втори кръг „ИФК Гьотеборг“ победи с 0:3 в Полша, а „Берое“ и ХИК завършиха 1:1 в Стара Загора. Реваншите на двете срещи са на 21 юли.

„ИФК Гьотеборг“ (шведско произношение по името на града ИФК Йотебори) е шведски футболен клуб, основан в Гьотеборг. Клубът е сформиран на 4 октомври 1904 и е спечелил 17 шампионски титли, 4 национални купи и 2 купи на УЕФА.

„Гьотеборг“ са може би един от най-добрите клубове в Швеция, а вероятно и в цяла Скандинавия. Тимът също е единственият шведски отбор, печелил купата на УЕФА през 1981/82 и 1986/87. В момента те играят във Висшата Шведска Лига (Алсвенскан), където са играли и през повечето време от съществуването си. Последният път, в който са играли в по-долна дивизия е бил през 1976 г.

Шведското първенство тече в момента и са изминали 13 кръга. След изиграването им „Гьотеборг“ се намира на 3 място с актив от 24 т.

„Пяст“ е футболен клуб от полския град Гливице. Клубът е основан през 1945 г. През изминалото първенство „Пяст“ завършва на 2 място в полската Екстракласа. Тимът няма големи успехи на национално и международно ниво.