„Берое“ ще се изправи срещу „Радник“ (Бийелина, Босна и Херцеговина) в първи квалификационен кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият от 14 ч. днес в Нион жребий. „Берое“ бе представляван от Ваня Джаферович. Първият двубой е насрочен за 30 юни и домакин в него е „Берое“ Реваншът е седмица по-късно. Съперникът е завил стадиона в Баня Лука за домакинството си.

Ако има промяна в домакинството ще бъде обявено в 17:30 от УЕФА.

„Радник Бийелина“ (Бийелина, Босна и Херцеговина) е основан на 14 юни 1945 година, но любопитен факт е, че подобно като в Стара Загора в босненския Бийелина развитието на футбола започва именно през 1916 година. Счита се, че „Радник“ е естествен наследник на местните футболни традиции, като основните клубни цветове са син и бял. Отборът се състезава в първа дивизия на шампионата на Босна и Херцеговина, като през последния сезон завършва на 7-а позиция под наставленията на Славко Петрович.

Отборът играе домакинските си срещи на градския стадион в Бийелина, който е с капацитет от 6 000 места.

Сред най-големите успехи на клуба личат трикратното постижение за първо място в Първа лига на Република Сръбска, която е административна област от Босна и Херцеговина, и четирикратен носител на Купата на Република Сръбска.

През изминалия сезон 2015/16 „Радник Бийелина“ печели за първи път в своята история Купата на Босна и Херцеговина, като по този начин си осигурява и квота за евротурнирите, в които се явяват и като дебютанти.

2381032_w2