„Берое“ удължи договорите на Евертон Джилио – Том и Педро Маркеш, които ще продължат да носят зелената фланелка и през следващия сезон.

Том дойде в „Берое“ в началото на сезон 2015/16 г. и записа участие в 29 мача от изминалата кампания, в които реализира едно попадение. Педро Маркеш стана част от отбора след началото на последния полусезон и записа участие 4 срещи. И двамата са бронзови медалисти с отбора на „Берое“.

Същевременно „Берое“ се раздели с шест души от настоящия състав, чиито договори изтекоха. Това са Георги Андонов, Елиаш Да Силва, Владимир Зафиров, Исмаил Иса, Игор Джоман и Илко Пиргов.

Заради различни информации по медиите уточняваме, че ръководството на клуба предложи нов договор на Елиаш, но бразилецът избра да продължи кариерата си в друг отбор.

ПФК „Берое“ благодари на всички тези играчи за всеотдайността и професионализма. Благодарим за страхотните успехи, които постигнахте с „Берое“! Вие записахте имената си със златни букви в историята на клуба и ще останете в нашите сърца!

Благодарим ви за всичко!

Както е известно по-рано през месеца клуба се раздели с Георги Сърмов и Бенджамин Морел.