Децата на „Берое“, родени през 2002 година завършиха на четвърто място в група „F“ на турнира „Футбол за приятелство“ в Милано. Надпреварата е организирана от УЕФА и Газпром и е част от програмата на финала на Шампионска лига.

Световната столица на модата е домакин на 32 отбора от 32 страни от Европа, Азия, Африка и Южна Америка, които бяха разделени в осем групи по четири тима. Първите два състава от всяка група продължиха напред в осминафиналите. Всеки отбор разполага с 8 футболисти, като едновременно на терена са 5 полеви + вратар. Срещите от турнира са от едно полувреме от 16 минути.

Тази сутрин бе изтеглен жребия. Възпитаниците на Атанас Рибарски попаднаха в група „F“ със съставите на най-големия център за талантливи футболисти от Армения – ФФА Академия, представителя на Киргизстан – Футболна академия „Дордой“ и холандския представител – сборен отбор „Дабъл Дъчис“.

В първата си среща от надпреварата „беройци“ отстъпиха с 0:1 от академията на Арменската футболна федерация. Българският тим първи имаше възможност да поведе в резултата, но Никола Маринов пропусна. В последните минути на срещата арменците успяха да отбележат гол, с който спечелиха двубоя.

Втората среща започна по възможно най-лошият начин за „зелените“. С два бързи гола киргизстанския „Дордой“ взе удобен аванс, а малко по-късно реализира и трети гол за крайното 3:0.

В последният си двубой от груповата фаза беройци показа истинското си лице. Никола Маринов откри резултата в началото, след което последваха няколко фрапантни пропуска пред вратата на холандския сборен отбор „Дабъл Дъчис“. Малко преди края на срещата холандския тим успя да стигне до равенството.

Така старозагорци останаха на 4 място в своята група и отпаднаха от надпреварата. Академията на Арменската федерация и холандския „Дабъл Дъчис“ продължиха напред, съответно със 7 и 5 точки, а „Дордой“ завърши трети с 3 точки.

Съставът на „Берое“: Явор Рашев (вратар), Пламен Пенев, Пламен Стоянов, Божидар Пенчев, Никола Маринов, Димитър Антонов Спасов, Ивиан Георгиев и Джем Събев.

Утре вечер всички състави ще имат възможността да наблюдават на живо финала в Шампионската лига на митичния „Сан Сиро“ между испанските „Реал“ и „Атлетико“.