Както е известно програмата по случай „100 години Светът е Берое“ включва уникалното събитие за България – „Аида на стадиона – 100 години Берое“. Оперният спектакъл от Джузепе Верди ще бъде представен в страхотна суперпродукция на 6 юни от 21 ч. на стадион „Берое“.

Билети ще се продават ЕДИНСТВЕНО за VIP зоната и те са на цена 30 лв., с включен кетъринг. Билетите могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера – Стара Загора и онлайн в мрежата на Ивентим в цялата страна.

За всички останали сектори на стадиона ще може да се влезе с билет с регламентирана цена от 8 лв., който обаче ще се раздава БЕЗПЛАТНО на всички желаещи. Тези билети могат да бъдат получени от касите на Държавна опера – Стара Загора (в сградата на Операта и касата до Областна управа), както и 3 часа преди самия спектакъл от касите на стадиона. Тези билети са подарък от Община Стара Загора, бизнеса в града и Държавна опера – Стара Загора. Събитието е организирано с подкрепата и съдействието на ПФК „Берое“.

Суперпродукцията „Аида на стадиона – 100 години Берое“ ще бъде представена с оркестър, хор и балет на Държавна опера – Стара Загора и оркестър от Държавна опера – Русе.

Диригент  – ИВАЙЛО КРИНЧЕВ
Режисьор  – ОГНЯН ДРАГАНОВ
Сценография – ТОДОР ДЕМЕРОВ
Художник на костюмите – САЛВАТОРЕ РУСО /Италия/
Адаптация костюми – ТЕОДОРА ДЖАМБАЗОВА
Балетмайстор – СИЛВИЯ ТОМОВА
Диригенти на хора – МЛАДЕН СТАНЕВ, СТЕЛИЯНА ДИМИТРОВА

Действащи лица и изпълнители
Аида  – ТАНЯ ИВАНОВА
Царят на Египет – АЛЕКСАНДЪР МАРУЛЕВ
Амнерис – ОФЕЛИЯ ХРИСТОВА
Радамес – КАМЕН ЧАНЕВ
Амонасро – АЛЕКСАНДЪР КРУНЕВ
Рамфис – ИВАЙЛО ДЖУРОВ
Пратеник – ИВАЙЛО ЙОВЧЕВ
Глас на жрица – ДЕСИСЛАВА СТЕФАНОВА

Със специалното участие на камилата ШАХ и Балетна школа „Па де Кре“.