Треньорът на „Берое“ Пламен Липенски говори пред медиите след победата с 1:0 над „Ботев“. Вижте какво сподели той след срещата на традиционната пресконференция.

 

„Моето мнение е че се случи това, което очаквахме в този мач. Един непримирим „Ботев“, който по никакъв начин не показа това, което се говори под сурдинка, че не играе за нищо. Това не се случи. Видяхме младите и талантливи момчета, които играят за себе си и да станат бъдещето в българския футбол. Ние от своя страна го знаехме това нещо. Бяхме се съсредоточили и намислили нашия план малко по-прибрани да атакуваме във втората третина на „Ботев“. За съжаление това не се случи. Хванаха ни на няколко контраатаки. Имаха няколко голови положения през първата част, ние – също. На полувремето в съблекалнята трябваше да коригираме някои неща, да повишим малко тон, за да може да влязат нещата в релси през второто полувреме. Не всичко се случи както на нас ни се иска. Най-радващото за мен в този мач са трите точки. Сладки три точки. Не толкова красива победа, но това ни интересуваше днес най-много.“ – каза Липенски.

„Много важна беше победата. Трите точки са си три точки. Видяхме вчера как и другите отбори на „Локомотив“ (Пловдив) и „Славия“ ни дишат във врата. Шансовете са най-големи за нас да сме в тройката, защото сме пред „Славия“. Нека видим дали ще си вземат следващия мач, когато ние почиваме. Ние ще опитаме да вземем другите два мача до края.“ – допълни той.

На въпрос дали мисли, че „Локомотив“ (Пловдив) може да настигне „Берое“ и „Славия“ предвид подема в отбора, Липенски отговори: „Всичко е възможно в България.“