Ръководството на ПФК „Берое“ постигна споразумение относно треньорския щаб, който ще води отбора от следващия сезон. Начело на тима като старши треньор ще застане Александър Димитров. Негов пръв помощник ще бъде Ивайло Йорданов, а Владимир Манолков ще бъде треньор на вратарите. Пламен Липенски остава в щаба и отново ще бъде кондиционен треньор. Окончателният състав на щаба ще бъде попълнен от още един треньор, но неговото име ще бъде обявено допълнително.

Новият треньорски екип ще започне активна работа с отбора от 1 юни 2016 г. Щабът ще бъде представен официално и ще даде своята първа пресконференция пред медиите на старта на лятната подготовка на тима. До тази дата никой от новите треньори или представител на ръководството на „Берое“ няма да дава изявления, свързани с назначенията! За допълнителни въпроси може да се свържете с Емил Димов – Връзки с обществеността и медиите.

Александър Димитров е роден на 12 септември 1976 г.

Димитров за последно бе наставник на националния отбор на България до 17 г. Преди това той е бил помощник треньор на Иван Колев в „Персипура Джаяпура“, в националния отбор на Индонезия и в олимпийски отбор на Индонезия. Димитров е бил треньор на „Конелиано“ и „Витоша“ (Бистрица), а също така помощник треньор в „Ботев“ (Пловдив).

Александър Димитров бе помощник в младежкия национален тим, води националния отбор на България до 19 години и успя да класира тима на Европейското първенство през 2014 година. Той води националния отбор на България до 17 години, а също така води тима на Европейското първенство през 2015 година, на което бяхме домакини.

yordanov

Ивайло Йорданов е роден на 22 април 1968 г.

В кариерата си като футболист Ивайло Йорданов е играл в „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Рилски спортист“ (Самоков) и „Спортинг“ (Лисабон, Португалия). Бронзов медалист с националния отбор на България на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Записал е 51 мача за националния отбор на България.

Ивайло Йорданов бе помощник треньор в „Спортинг“ (Лисабон) и помощник треньор на представителния национален отбор на България.

manolkov

Владимир Манолков е роден на 8 декември 1974 г.

За последно бе треньор на вратарите в „Локомотив“ (София). В кариерата си като футболист е играл за столичните „железничари“, „Спартак“ (Плевен) и „Септември“ (София).