Треньорът на „Берое“ Пламен Липенски коментира загубата от „Черно море“ с 1:0 във Варна на традиционната пресконференция. Вижте какво сподели той.

 

„Труден коментар, труден терен, трудни условия както за „Берое“, така и за „Черно море“. Започнахме много по-добре от „Черно море“ мача и го контролирахме до 20-ата минута когато домакините отбелязаха гола, който им донесе трите точки. Искам да използвам момента да им честитя и да пожелая на моя приятел Кольо Спасов много успехи. След гола имаше спад в нашата игра, подадохме се на емоции и нерви, но след това контролирахме мача, както до края на първото полувреме, така и през второто полувреме. Казах за условията и терена. Не искам да се оправдавам с тях обаче.“ – каза Липенски.

Запитан какво мисли за съдийството той отвърна: „Благодаря за въпроса. Надали някой ще има по-различно мнение за съдийството. Аз казах на колегите ви отвън. Подаваме жалба веднага и мисля, че вече я пишат. Такова нещо не бях виждал. И преди една седмица в Стара Загора пак не беше отсъдена дузпа с явна ръка, отнесе му китката, но съдията ми каза на полувремето, че така видял ситуацията и затова така обсъдил. Преди това в Монтана пак същия случай. Явно има някаква тенденция. Вярно е че съм поставен под афект, но това е самата истина. Какво трябваше да извади? Една брадва и да го посече Спас Делев, че тогава да даде дузпа. Или второто положение? Как може той да дава фаул като Спас Делев е пред него и контролира топката, защитник на „Черно море“, не си спомням името дори, мисля, че Кулибали беше го хваща отзад и го дърпа и дава обратен фаул, уважаеми приятели. Колкото и да уважавам моя приятел и колега Кольо Спасов… Аз също имам момчета, които са професионалисти и си вадят хляба с това и идва един непрофесионалист, пълен аматьор, който или умишлено така свири. Георги Илиев ми каза: „Бат Пламене, той не знае къде се намира“. Каза ми го тук с пълно съзнание. Срам за българския футбол, уважаеми приятели. Това е.“

„Да не използвам шаблони, че докато има математическа възможност… Аз съм реалист и виждам, че няма да ни се получи за второто място. И със „Славия“ видяхме и със „Пирин“.“ – завърши той.