Треньорът на „Берое“ Пламен Липенски говори на традиционната пресконференция след мач. Вижте какво сподели той за двубоя, борбата за третото място, футболистите с изтичащи договори и неговото собствено бъдеще.

 

„Отново на косъм и отново изтървахме победата. Явно свикваме с някои грешки, което не трябва да се случва в професионалния футбол и най-вече за нас, които претендираме да играем в Европа. Видяхме как се разви самия мач. Ако трябва да му направя рентгенова снимка в началото ни тръгна и играхме добре. Контролирахме играта през първото полувреме. Отново щяхме да си направим автогол, ако трябва да бъда честен, за това положение, при което Костов с Влади Зафиров беше. Това беше единственото положение за Славия първото полувреме. Щяхме да им подарим гол. През второто полувреме знаехме, че те ще се хвърлят. Отдръпнахме се чак в нашето наказателно поле. Не знам защо. Трябваше малко по-напред да ги чакаме. Всичко вървеше по мед и масло. Свършиха силите и това трябва ясно и категорично да го кажа на някои футболисти. Не разполагахме с кой знае какъв потенциал. На резервната скамейка дори бях взел двама юноши, които и пуснах. И долу казах на вашия колега, че който няма куче да ходи на лов, ще ходи с котка. Това го направихме днес. Аз съм доволен от раздаването на тези футболисти, които влязоха да защитят победата на „Берое“. С оглед на отва, че те бяха без игрова подготовка, някои от тях бяха контузени и лекуваха контузии близо месец, но се раздадоха и дадоха това, което могат в този момент да дадат и да помогнат на отбора.“ – каза треньорът.

„Абсолютна дузпа през първото полувреме. Гледах преди да се кача при вас, за да отговоря на вашите въпроси. Топката щеше да скъса китката на играча на „Славия“, а топката отиваше във вратата. На полувремето говорих със съдията и му казах, че имам съмнения за дузпа. Той ми каза, че така го е видял. Това беше неговия коментар.“ – допълни той.

„Французинът Морел пак го заболя пръстчето. Това пръстче не знам какво става неговото. Мислех да го пускам още в „Монтана“. Изкълчен ли му е пръста? Ходиха да му правят рентгенова снимка, но тя не показа нищо такова. Вероятно някакво разместване или разтежение. Не тренира последните седмици и вероятно и до края няма да тренира.“ – обясни Липенски.

„Португалецът го взехме в движение и го пуснахме два-три мача, той взе участие, но беше мое решение да пусна младите футболисти на „Берое“ днес.“ – сподели той.

„До края ще е борбата. Няма да има предаване. И „Славия“ не са се предали. Те също играят с трима-четирима юноши и то добри футболисти. Който успее да съхрани повече физически сили, защото някои от нас са много изтощени физически. Стана въпрос за Влади Зафиров, Георги Андонов… те са възстановени от тези травми, но нямат игрова подготовка. Друго е когато се навлезе. И да го пуснеш този футболист по време на мач, той трудно се адаптира в обстановката.“ – добави треньорът.

„Да, прави се нещо в насока продължаване на договорите на футболистите, чиито контракти изтичат. Трябва да се разбере и все пак какво ще е положението и къде ще играе „Берое“, за да можем да си кроим шапка и за догодина. Имаме списък и той е при мен, но все пак нищо не може да се каже докато не се изясни класирането.“ – каза Липенски.

„Моето бъдеще минава през „Берое“ и ставам банален да го казвам. Знаете, че аз съм специалист по физическа подготовка и там е моето поприще. Но все пак нека не поставяме каруцата пред коня и да изчакаме да видим как ще свърши година и ръководството има думата от там нататък.“ – завърши той.