Първата инициатива от тържествата по случай „100 години Светът е Берое“ вече е факт. От днес всички старозагорци и гости на града ще могат да видят специалната изложба, посветена на вековния юбилей на „Берое“. Тя е подредена на специалната алея към парк „5 октомври“, в непосредствена близост до централния булевард в града „Цар Симеон Велики“ и сградата на Община Стара Загора.

Izlojba2

В 30-те пана всички ще могат да видят и проследят велики моменти от славната история на „Берое“, представени с кратки текстове и емоционални снимки. Изложбата е подредена хронологично и в нея са включени представяне на настоящия отбор, детско-юношеската школа на клуба, стадион „Берое“, спечелените трофеи и легенди на клуба.

Izlojba3

Изложбата е организирана от Община Стара Загора, а подборът и подредбата са на Илко Груев и Венета Асенова. За експозицията са използвани снимки от личните архиви на ветерани на „Берое“, кадри от Държавен архив – Стара Загора и фотографии на Мено Олгерс и Ани Георгиева.

Izlojba4

С откриването на изложбата е даден реален старт на инициативите, свързани със стогодишнината на „Берое“. Пълната и подробна програма на тържествата ще бъде обявена утре.

Izlojba5