Днес точно в 8 ч. на стадион „Берое“ бе даден официален старт на XI Маратон „Четяща Стара Загора“. Клубът е партньор на инициатора на събитието библиотека „Родина“, заедно с РБ „Захарий Княжески“. Лице на „Четяща Стара Загора“ е кметът на града Живко Тодоров.

beroe-books-2

На официалното откриване на събитието присъстваха старши треньорът на „Берое“ Пламен Липенски, футболистите от представителния отбор Георги Динков и Евертон Джилио – Том, както и маркетинг мениджърът на клуба Ваня Джаферович. Всички те четоха лирика от старозагорски поети.

beroe-books-lipenski

На събитието присъстваха още представители на Общинската администрация, на културни и образователни институции.

beroe-books-chahova

Не за пръв път „Берое“ подкрепя Маратона на четенето и Международния ден на книгата. Точно преди две години целият отбор и треньорски щаб на клуба се включиха в инициативата пред погледите на много фенове на отбора и любители на писаното слово.

beroe-books-martina

Цялото участие на клуба в кампанията цели да насърчи четенето сред подрастващите, да създаде интерес у тях към книгите, да привлече вниманието им с примера на техните идоли. С включването си в тази прекрасна инициатива, всички от ПФК „Берое“ се надяваме, че ще стимулираме още повече българските деца да четат книги и да спортуват.

beroe-books-dinkov

beroe-books-tom

beroe-books-dzaferovic