Утре, 10-и април, „Берое“ гостува в Монтана на едноименния отбор в двубой от XXVIII кръг на родния шампионат. Срещата е с начален час 17:15 и ще бъде ръководена от пловдивчанина Георги Кабаков.

През изминалата седмица, ден след поражението от ЦСКА, клубът се раздели с наставника Петър Хубчев и екипа му, който бе начело на отбора в последните 4 години. Засега в „Берое“ остава единствено кондиционният наставник Пламен Липенски, който ще изведе тима в утрешния мач.

В лагера на „беройци“ двубоят със сигурност ще пропуснат контузените Георги Андонов и Бенджамин Морел. От групата отпаднаха Владимир Зафиров, Георги Божилов и Педрито, а в състава се завръща изтърпелият един мач наказание Веселин Пенев.

В миналия XXVII кръг на първенството „Берое“ отстъпи като гост на „Левски“ с 0:1, а малко по-рано в същия ден „Монтана“ като домакин отстъпи на „Славия“ с 0:3.

Във временното подреждане, преди изиграването на настоящия XXVIII кръг, „Берое“ е на четвърта позиция с актив от 36 точки, а „Монтана“ е последен със 17.

Георги Кабаков от Пловдив ще бъде главен арбитър на утрешния двубой, а негови първи помощници ще са Мартин Маргаритов също от Пловдив и Мартин Венев от София. Допълнителни рефери са софиянците Ангел Ангелов и Ангел Баялцалиев, а четвърти съдия е Димо Вълчев от Варна. Делегат на БФС е Марин Раковски от София, а Димо Момиров от Варна ще постави оценка на съдийството.

Утрешният двубой ще бъде 14-и между двата отбора на ниво „А“ група, като досега „беройци“ са надделявали четири пъти, а пет са победите на сметката на „Монтана“. Двубоите, завършили без победител, са четири, а головата разлика е равна – 14:14.